Buricul și cel de-al șaptelea rai

 

E suficient să pronunți cuvântul buric și o anumită dimensiune senină a râsului te-a cuprins. Poți relaxat să faci ritmic de unul singur câte o terapie prin râs doar pronunțând în doru lelii cuvântul buric.

Buricul e mic și totuși infinit. E într-un fel misterios, oricât de haios ar părea la prima vedere. Da, buricul are misterele lui. Bine camuflate, după cum marile secrete ale omenirii sunt extrem de ascunse vederii noastre sau pur și simplu nu le băgăm în seamă fiindcă încă nu am deprins încă această artă.

Într-o perioadă în care știm din ce în ce mai multe despre forțele oculte ale lumii, despre Shamballa și rudele noastre din interiorul Pământului și despre frații noștri extratereștri arcturieni, pleiadieni și firește reptilieni, buricul își ține senin ascunse tainele lui. Fiindcă e charismatic. Sau poate nebăgat în seamă.

Lăsându-l un pic în secretoșenia lui pe stimabilul buric, vreau să vă întreb: v-ar surâde așa o călătorie scurtă și subită către a șaptea dimensiune? Sau să aruncăm un ochi în amintita Shamballa pentru a ne mai schimba perspectiva și clăti ochii obosiți de dramele pământenilor?

Să știți că deși par ironic, nu vreau să desființez credințele nimănui și cred că există realități subtile, lumi ce vibrează pe frecvențe pe care ochiul uman nu le poate detecta. Încă.

Și cred în același timp extrem de ferm și pământește că realitatea din spatele buricului și a secretelor conținute în ea sunt un portal. Ce te deschide către zări existențiale nebănuite, către extaz și grație, către ce o fi ea Shamballa și al șaptelea rai.

Însăși Dumnezeu se ascunde dincolo de buric, fiindcă de asta e buricul buric și ne face să râdem. Doar cine să fie buricul Universului dacă nu însăși buricul?

Minunat.

Buricul este imaginea sugestivă a abdomenului și poartă în el metaforic și imaginea de conexiune cu sursa ce ne hrănește. Și nu întâmplător are și conotația de centru. E drept, ființa umană dispune de mai mulți centri ce ne conectează cu octave mai înalte ale esenței/conștiinței universale, un centru ce începe să se activeze timid, dar sigur în anumiți oameni fiind centrul inimii.

În abdomen se află după cum știm sistemul digestiv, ce e mai mult decât o zice clasicul nume. Sistemul digestiv încorporează sistemul enteric nervos, the gut brain, creierul emoțional. Are sute de milioane de neuroni, are memorie proprie și transmite mai multă informație creierului, decât creierul o transmite lui. Produce 90% din serotonina organismului, 50 din dopamină, hormoni esențiali pentru starea de armonie și fericire a organismului. Unul din rolurile majore ale creierului emoțional este de a procesa informațiile generate de emoțiile, sentimentele și trăirile noastre și de a comunica “concluziile” către întreg organismul. Ceea ce se întâmplă la acest nivel influențează modul în care funcționează inima, creierul și sistemul endocrin. Traducând în alt limbaj, putem afirma că frecvența energetică specifică creierului emoțional denotă frecvența energetică a întregului organism.

Și de aceea buricul e buric.

Fiind un creier ce procesează informație prin a o recepta și apoi emite, el creează un câmp morfic ce comunică cu ceea ce numim corpul astral și cu câmpul energetic specific acestuia.

Metaforic se poate lesne afirma că întunericul (emoțiilor distructive) se află în abdomen, mai exact în relația dintre creierul emoțional și corpul astral, după cum tot acolo rezidă și se strecoară din când în când la anumiți oameni cea mai cristalină sursă de energie ce poartă numele de energia Kundallini.

Din fericire și serotoninic pentru noi toți oamenii, lumina frecvențelor înalte începe  în universul buricului și nu în temple și concepte rigide despre divinitate și Dumnezeu. Desigur există lumini mai strălucitoare decât cea mai radiantă lumină ce poate fi accesată prin creierul emoțional (a se înțelege prin lumină frecvență energetică), dar e lesne de înțeles că drumul nostru către dimensiuni înalte energetice începe prin relația pe care o avem cu corpul emoțional/astral.

Aici se află întunericul prin care este musai să trecem pentru a ajunge la lumină. Un întuneric al suferinței înregistrate în creierul emoțional personal și colectiv.

În mod ironic, dar asta face parte din frumusețea jocului și lecția reamintirii, avem o imagine clară despre Dumnezeu despre care am scris biblioteci întregi, ne raportăm la ființe extraterestre, la entități celeste, dimensiuni înalte, dar știm prea puține despre universul buricului, despre respirație, despre corpul nostru biologic și în general despre natura noastră interioară.

E perfect și cu sens având în vedere bezna trecutului. Îmbucurător este faptul că a venit vremea să învățăm despre noi. Despre buric, despre secretele corpului nostru, despre cum să mergem drept și elegant, despre natura acestei planete, despre cum să ne facem viața cu adevărat ferice și senină și despre demnitatea de a fi ființe vii.

De asta am și scris aceste rânduri pentru a vă invita să ne adâncim împreună în a ne re-descoperi natura noastră fizică prin care putem privi imensitatea cerurilor. Să aflăm din marile taine ale buricului. Să ne privim și printr-o lentilă foarte terestră.

Pe 31 ianuarie odată cu eclipsa de Lună în Leu de pe axa Leu – Vărsător o să pornesc alături de un minunat grup de oameni în Aventura Întregirii, o abordare holistică asupra ființei umane.

Prima etapă a acestei aventuri este reprezentată de purificarea/alchimizarea corpului emoțional de reziduuri, blocaje, umbre și frecvențele joase, aspect extrem de vital în activarea centrului inimii ce are un rol decisiv în procesul de întregire al ființei. Această primă parte va dura trei luni de zile.

Procesul de întregire presupune în mare parte parcurgerea unor etape, sinonime cu activarea unor inteligențe latente aflate în corpul nostru și impulsionarea lor de a funcționa la frecvențe mai înalte, inteligențe corespunzătoare creierului abdominal, creierului inimii, a medullei oblongata și implicit a creierului cranian, toate acestea fiind unite la nivel fizic de nervul vag și coloana vertebrală. Procesul constă și în transcenderea blocajelor și limitărilor create pe baza unei funcționări limitate sau subversive a inteligențelor ce rezidă în corpul uman ce este prin excelență fereastra prin care esența eternă se exprimă. Mai multe informații poți găsi aici.

Buricul e quintesență pură. Așa jucăuș și naiv cum e el, merită toată atenția universului uman. Să îl gâdilăm așadar, să îl mângâiem și să-i străbatem treptele inițiatice către al șaptelea rai.

Sursa pozei aici

Ps. Adresa de mail la care pot fi contactat este petrea.ciortan@gmail.com

(Visited 458 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.