Cele mai șmechere și alcaline alimente

Chiar așa, care crezi că ar fi cele mai alcaline alimente? În afară de iubire și de respirație? Alimente de ronțăit și de pus în oala alchimică a imaginației pentru a ne hrăni.

Sunt convins că ai citit tone de articole despre alimentele vedetă și despre efectele lor miraculoase. Doar că potențialul lor este teoretic. Brocolli ca idee e unul dintre cele mai alcaline alimente, însă nu poți ști exact ce cumperi tu din supermarket sau din piață.

Dar nu asta e dansul la care vreau să te invit, ci vreau să-ți împărtășesc din niște înțelesuri intime ce mi-au sărit în calea jocului meu de a trăi.

Și îți mărturisesc că pentru mine cele mai alcaline alimente sunt cele din grădina ta sau a familiei tale. Chiar și usturoiul ăla acid este extrem de alcalin când e sădit de mâna ta. Toate au gust și proprietățile intimității, ale comunicării depline, ale dragului și respectului față de viață. Sunt profund șmechere și ultra alcaline.

Și de ce?

Fiindcă energia ta proprie și personală comunică cu alimentele și ele se acordează la organismul tău și atrag din natură exact acele substanțe de care trupul tău are nevoie.

Fiindcă ai șansa să le stropești mereu cu iubire și cu admirație și să pictezi peisajul existențial în culori vii și rezonante.

Fiindcă, consumând legumele și fructele imediat după ce le iei din grădină, vei beneficia de maximul lor de energie și de vitalitate. Sunt convins că ai aflat că după trei ore de la culegere ele încep să își piardă din energie. E vorba mai ales de cele perisabile, că fasolea și năutul au ele magia lor conservatoare.

Fiindcă vrând nevrând plantele te vor învăța nenumărate lecții pe care altfel nimeni nu ți le poate administra.

Fiindcă trăind lângă ele vei rodi odată cu ele și vei fi mai mult al pământului și al energiei lui din ce în ce mai înaltă ca frecvență.

Fiindcă vei lua o povară de pe umerii celor care altfel sunt obligați să-ți pregătească ție hrana și le vei fi redat din bucuria de a-și vedea de libertatea lor. Și știm cu toții că lăsându-i pe alții să ne procure alimentele ei au înțeles că au voie să le otrăvească și să le umple de tot felul de chimicale și de vibrații ale poftei de îmbogățire.

Fiindcă stând în lumea naturii vei înțelege mai multe despre ea și sigur vei porni pe un drum al permaculturii și al unei minime intervenții în sol, altfel spus în trupul pământului, și al relațiilor armonioase dintre plăntuțe și insecte și animale pe care o numim biodiversitate.

Și astfel gestul tău de a cultiva se transformă într-un gest de iubire și de evoluție personală și de revoluție socială absolut armonioasă, dacă ar fi să ne gândim mai profund la celebra carte și testament Revoluția unui spic a profeticului Masanobu Fukuoka.

Asta da alcalinitate și șmecherie cu valențe magice ce îți vor deschide porțile înfloririi și a uniunii cu tot ceea ce există.

PS. Mai există o categorie de alimente superșmechere pe care le găsești în flora spontană și în pădure, dar despre ele voi scrie altădată.

(Visited 187 times, 1 visits today)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.