Creativitate prin Percuție

Țara Bucuriei vă invită la un eveniment marca Poporul Suveran ce va avea loc la Uibărești între 7-9 iulie: Creativitate prin Percuție. E despre ritm și armonie așa că e mai mult decât binevenit.
E foarte frumos la Uibărești. Natura curge diafan, Soarele își are secretele lui acolo, iar oamenii te primesc cu cele mai deschise și pline iubire brațe.

De ce ”creativitate”?
Se vorbește adesea despre ”a veni în prezent”. Pentru a reuși aceasta, ne folosim de diverse practici spirituale (meditație, mindfulness, Yoga, teste Ki etc.) ori de variate tehnici menite să în-ce-ti-neas-că șuvoiul mental, asta dacă nu am beneficiat de șansa de a ne trezi chiar printr-o experiență de viață…
Să presupunem că suntem deja în acum-aici-așa. Cum se face că părăsim atât de curând și atât de ușor această stare? Nu am realizat că suntem chiar la mugurele de formare, la vârful de creștere al acestei realități, la polul ei generativ. Ori aici, nu mai suntem sub incidența vechilor legi mentale de organizare interioară. Suntem în Tao, în nou, într-un tărâm prin care intră noul în planul nostru de fire. Și-atunci nu avem cum să rămânem în această vibrație fină, înaltă funcționând din vechea paradigmă (”la vremuri noi, tot noi”). Esența Universului este schimbarea, reînnoirea perpetuă. La vremuri noi, tot – nou! Și aici intervine creativitatea. Aceasta nu este vreo reașezare dibace, inteligentă a vechilor conținuturi psihice. Este updatarea sistemului nostru de operare, care atrage după sine upgraduri, transmutări, alchimizări succesive ale corpurilor noastre. Această creativitate (expresie a uniunii cu Sufletul nostru Superior) este – dacă vreți – flacăra din vârful lumânării, cea care nu se pune sub oboroc. Entuziasmul este agentul ei propagator. Creativitatea este răspunsul cu care venim în întâmpinarea unui Univers complet nou, clipă de clipă. Asta, dacă-i permitem accesul în vechea noastră lume, care nu-și mai ajunge sieși.

De ce ”prin percuție”?
Instrumentul de percuție este simplu și sincer. Să luăm de pildă un djembe. Are doar câteva tonuri și câteva nuanțe. Prin simplitatea lui însă, dobândim acces imediat (și aproape nemediat) la mental. Instruim mentalul prin acest instru-ment. Realizând acest lucru, scăpăm și de închipuiri, deoarece prin executarea unor ritmuri simple, omul ”își dă arama pe față”. Sofisticarea se lasă la un loc cu pantofii de care te descalți pentru a fi în contact – atunci când cânți – cu această mare ființă vie, pământul și cu această uimitoare ființă – tu.
Ce ne propunem?
În fiecare sesiune vom avea:
– exerciții de trecere de la auzire la ascultare conștientă
– practică pentru emisfera stângă a creierului (vom construi logic câteva ritmuri, vom învăța notații simple, formule mnemotehnice, pentru a permite apariția stabilității pe noul teren mental)
– practică pentru emisfera dreaptă (învățare relaxată, descoperire, explorare, venind la un ritm structurat dinspre auzire, muzicalitate, într-un mod creativ)
– lucru individual și în grup de ascultare și integrare a discursului propriu în marele cor
– ne vom căuta ”vocea” proprie și propriul ritm
– vom ilustra sonor povești
– vom echilibra emisferele cerebrale, potențând întreaga activitate a creierului prin Superbrain Yoga și prin alte exerciții menite să restabilească integralitatea ființei
– vom învăța cum să mărim conexiunea noastră spirituală cu marele râu ideatic
– ne vom juca J, vom implica întregul corp (body percution și nu numai)
– vom improviza, dezvoltând creativitatea, intuiția
– vom închega grupul și vom învăța să acceptăm și să potrivim solo-ul/discursul nostru în contextul sonor comun
– multe altele… (fiind creativi, ne vom învăța și lucruri pe care nu știam că le știm…)

Constantin Nicolau, facilitatorul acestei întâlniri a absolvit Școala de Arte – secția Chitară Clasică și a urmat cursurile Facultății de Muzică „Spiru Haret” – secția Pedagogie și Compoziția la clasa Domnului Sorin Lerescu. Timp de mai mult de 13 ani a predat chitară, bas și pian-compoziție unor elevi cu vârste cuprinse între 3 și 49 de ani, iar mai recent a început să predea percuție mai multor grupe de copii și adulți. Are practică și competențe în Yoga, Pranic Healing, Access Consciousness, Spațiul Conector.

Sunt asigurate cina de vineri, sambata si duminica. Pentru restul meselor, propunem ca fiecare sa isi aduca atat cat ii este necesar (legume, fructe, nuci, seminte si un borcan cu miere).

Costul participării este: 150 RON/pers.

Informații la nr: 0751916020
0722 481 914 – Gabriela Dobre

 

 

(Visited 71 times, 1 visits today)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.