Cum susțin unii vegani mătrășirea vieții fără să știe

Prin inconștienta întreținere a monoculturii ce face ravagii în ceea ce privește biodiversitatea. Și e foarte nedrept fiindcă cei mai mulți care aleg calea vegană au un mare drag față de natură și față de tot ceea ce este viu.

Cea mai mare parte din hrană este obținută prin monocultură ce are un impact teribil asupra vieții. Teribil cu toate literele scrise mari cât China și India la un loc cu tot cu Canada ca să nu zică nimeni că am ceva cu Asia.

Vorba aia grea de doare cumplit și poate trezi brusc. Drumul spre iad e pavat cu bune intenții.

Și tocmai de aceea scriu aceste rânduri. Pentru a deveni mai conștienți ce realități hrănim prin faptele noastre și de a onora cu adevărat intențiile nobile ce ne fac cu ochiul. Pentru a deschide drumuri mai largi către Paradis ce grădină luxuriantă înseamnă în sensul lui originar etimologic.

Personal când am conștientizat efectele monoculturii am avut transpirații solide și îndelungi clipe de adâncire în ce pisici facem și cum o scoatem la capăt, dincolo de celebra vorbă Totul e perfect așa cum este. Știam de atunci că totul e perfect așa cum este și totul se perfecționează clipă de clipă, ceea ce uneori e greu să înțelegi fiind prins în șabloanele spirituale, mai exact spus în capcana propriei evoluții.

Nici acum nu am scos-o total la capăt, dar nu funcționez după regula alb vs negru, ci cred în etape și nuanțe, după cum am băgat că și viața crede la fel. Altfel spus fac tot ceea ce pot în momentul prezent și mă deschid spre a face și mai mult clipă de clipă și în același timp consider că e de datoria mea să împărtășesc ceea ce înțeleg mai ales că ne privește pe noi toți. Nu?

Ceea mai mare parte a hranei mele vine din flora spontană și din grădină și e loc de mai mult. Da pas cu pas.

Care sunt efectele monoculturii?

O să listez așa în fugă principalele demențe ale monoculturii, așa cu râs și plâns. Cine vrea să aprofundeze să caute pe net că o să găsească tone de info.

Atât mai vreau să zic că definiția adevărată a monoculturii nu înseamnă doar a cultiva aceleași plante pe un anumit sol. Chiar și alternanța de culturi tot monocultură este. Mai exact ar fi ok să înțelegem prin monocultură agricultură intensivă pe suprafețe mari.

1.Sărăcirea solurilor ce implică o produse sărace în nutrienți ceea ce obligă fermierii să adauge tot felul de chimicale ce otrăvesc solul și apa și pânza freatică și mai departe pe noi toți.

2Apariția de peisaje monotone pe întinderi foarte vaste.

3.Crearea iluzorie a necesității plantării de organisme modificate genetic.

4.Izolarea în natură a unor plante ce obișnuiau să existe în arealele consacrate agriculturii intensive.

Cam așa sună limbajul oficial. Pe cele mai multe situri. Părerea specialiștilor. Pe bune? Asta face monocultura? Atât am înțeles din viață? Doar ce efecte au faptele noastre asupra noastră a oamenilor? Mama lor de academii și universități ale civilizației prădătoare.

Dragilor, monocultura este un jaf și o crimă de proporții, un “genocid” acceptat de noi toți drept evoluție și civilizație.

Prin monocultură sunt omorâte enorm de multe animale, insecte, ciuperci. Sunt atacate spre dispariție foarte multe specii de plante. Apa este otrăvită, solurile duse în pragul deșertificării. Deseori m-a apucat tristețea văzând cum toamna se ard terenurile unde au fost foarte multe culturi și astfel mor foarte multe vietăți.

Mai mult, echilibrul dintre specii specific oricărui areal natural este distrus și odată cu acest echilibru este știrbită o energie inefabilă pe care dansul acestor specii o creează împreună.

Altfel spus, grația și frumusețea mamei Pământ este călcată în picioare de îngustimea atitudinii noastre de a ne hrăni.

Desigur nu noi suntem responsabil, ci mereu altcineva. Producătorii, afaceriștii, guvernul. Răspuns fals. Responsabil este cine înțelege fenomenul și poate să intervină prin stilul lui de viață întru transformarea întregului.

Astfel pe voi curajoși iubitori ai vieții vă rog să vă plecați decisiv într-o viziune de ansamblu asupra relației noastre cu viața. În toată ecuația asta de o numim existență, nu contează doar ce facem înspre binele și sănătatea noastră, ci contează ce facem pentru întreaga rețea de viață. Iubirea față de trupul nostru și tot ce e viu, dublată de înțelepciune și acțiune.

Și știu că avem suficientă luciditate și determinare să ne orientăm către drumuri paradisiace cu deplin respect față de tot ceea ce e viu.

Ce se poate face? Ce avem la îndemână?

1.În primul rând să înțelegem efectele monoculturii. Să vedem foarte clar ce face ea. Să citim despre permacultură, s-o promovăm, s-o aplicăm apoi.

2.Apoi să excludem treptat alimentele care provin din monocultură.

3.Să identificăm producători mici care ne pot oferi produse curate.

4.Să începem să plantăm noi și să ne facem grădina viselor, o capodoperă ce ne umple mereu sufletele.

5.Să învățăm flora spontană și să ne obișnuim să consumăm cât mai multe alimente dăruite gratis de natură.

6.Să mergem la cules de ciuperci și fructe de pădure pe care le putem introduce treptat în alimentație. Nu mai zic că punctul 5 și 6 presupune a petrece magic timp în natură.

7.Să boicotăm toți marii producători ce își obțin materia primă din agricultura intensivă.

8.Să reconsiderăm unele alimente cum ar fi brânza, smântâna, untul, iaurtul (lactatele fermentate) ouăle atât timp cât ele sunt produse de țărani sau de familiile de la țară. Știu că e delicat, dar impactul asupra mediului al acestor alimente este ffffffffff mic.

Iar pentru o tranziție către alimente curate cu impact zero asupra mediului, e de preferat să te hrănești cu produse lactate curate cu impact mic asupra vieților noastre decât cu produse vegetale pline de chimicale și obținute prin crime și mai mari.

Pe aceleași considerente unii s-au reîntors la carnea de la țară, dar nu recomand asta.

9.Să dați share la acest articol și la altele de pe www.theshiningearth.com

10.Să participați în septembrie la SHINE unde vom semna cu inima o declarație de dragoste și de susținere a vieții.

11.Iar dacă nu aveți vreme pentru o grădină puteți plăti pe cineva să facă asta pentru voi sau pentru un grup mai mare de oameni; ideal să și învățați unele de la ei.

12.Și Uite chiar acum mi-a venit în câmp simpla idee că putem să mâncăm mai puțin și să bem mai multe ceaiuri minunate, că până la raze de soare mai avem ceva vreme.

Și cu siguranță mai sunt altele și altele pe care vă rog să mi le comunicați ca să mă mai deschid și io spre noutate.

Și cam așa și-am încălecat pe-o șa și am zis și balada morții monoculturii. Însă depinde de fiecare ce decizie intimă ia. Și cu un înțeles ce mă onorează afirm că realmente responsabili sunt cei ce devin conștienți, adică noi ce ne trezim din multă somnolență și descoperim că avem multă Iubire și Forță în noi.

Sunt convins că înțelegem, că avem determinarea, bucuria și maturitatea necesară de a diminua spre a opri măcelul numit monocultură și uitare a dragostei de smarald față de viață.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.