“Țara Bucuriei este destinul nostru comun ce ne cheamă să îl împlinim pentru ca Iubirea să troneze deasupra vieților noastre și noi să vibrăm etern în Iubire.”

Ca să înțelegi intenția acestui site și ce înseamnă Țara Bucuriei te invităm să citești următorul text.

Ce e bucuria?

“Te-ai gândit vreodată că bucuria nu e o emoție sau un sentiment? Că nu e ceva efemer ce ține de dispoziția cuiva. Că nu e o stare condiționată de felul tău de a fi?

Poți să îndrăznești pentru o clipă să vezi bucuria ca pe o  forță cosmică ce intervine în viețile noastre când suntem dispuși și pregătiți să interacționăm cu ea?

Poți să te gândești la bucurie în termeni de energie, frecvență ce poate influența realitatea noastră și o poate modela?

Poți să-ți imaginezi bucuria ca pe o dimensiune existențială, ca pe un tărâm în care poți să pășești aievea și să-ți trăiești eternitatea? Poți să crezi că există  undeva o Țară a Bucuriei cu tărâmuri nemărginite?

Și cum ai reacționa dacă ți-aș spune că trăiești în Țara Bucuriei, chiar dacă tu nu știi asta? Că ea te conține pe tine și pe noi toți? Că trăim cu toții în acest tărâm, iar bucuria este acea forță care ne unește destinele, acea energie ce ne animă să ne exprimăm creativitatea și dăruirea, să fim ceea ce suntem meniți să fim?

Trăim în Țara Bucuriei, iar dacă nu suntem conștienți de asta e fiindcă atenția noastră a fost îndreptată spre alte zări și tărâmuri iluzorii. Ea există în sufletele noastre și în inima tuturor formelor de viață și își așteaptă recunoașterea și întruparea în conștiința noastră și în realitatea palpabilă.

Rândurile de mai sus, și în general ceea ce vei citi în această “lucrare”, nu au legătură cu poezia, cu visarea, cu limbajul metaforic. Și nici nu există în spatele lor intenția de a scrie o nouă carte spirituală. Ele s-au născut din asumarea de a zidi în plan material Țara Bucuriei alături de tine care citești acum, alături de toți cei care aud în ei această invitație deja lansată în toate zările.

M-ar ferici nespus să vezi dincolo de cuvinte, să simți ce se află în spatele lor și să înțelegi că ele te cheamă în lumea vie a  acțiunii și a manifestării. Ele sunt un manifest, o declarație de iubire față de viață și un material brut dăruit de energia prezentului pentru a Zidi Împreună Țara Bucuriei.

Să începem cu începutul.

Iubire și Bucurie

Ele sunt înrudite și cumva complementare. Dar înainte de toate te rog să încerci să te raportezi la ele nu ca la trăiri umane, ci ca la niște forțe cosmice, energii ce abia acum începem să le înțelegem minimal. Fii avangardist și lasă trecutul credințelor umane.

Despre iubire s-au scris biblioteci întregi. Este unul din cele mai pomenite cuvinte și una din cele mai invocate realități. Fiindcă foarte puțini oameni se bucură realmente de prezența ei. Iubirea e o noutate și o provocare pentru realitatea Pământului. Deseori o himeră și pentru unii un coșmar fiindcă în prezența ei tremură din toate încheieturile.

Fiindcă iubirea este o forță teribil de frumoasă. Și oricât de lirici și inspirați am fi cuvintele sunt sărace în cutezanța de a o descrie.

La modul cel mai puțin liric iubirea este o forță cosmică ce poate fi asociată cu razele x și razele gamma. Ea e o însumare a unor energii ce dau naștere galaxiilor, stelelor, planetelor și tuturor formelor de viață. Din iubire toate curg și prin iubire toate sunt susținute în a fi. Și nu e nimic metaforic sau sentimental aici, ci copleșitor de frumos.

Iar dacă iubirea e energia din care toate se nasc și prin care viața este susținută, bucuria este răspunsul vieții față de iubirea din care viața s-a născut. Este energia care deschide poarta călătoriei în infinitele dimensiuni ale iubirii. Dacă prin iubire coborâm în viață, prin bucurie ne înălțăm în vastitatea iubirii.

Dacă în acest plan iubirea izvorăște ca energie prin centrul inimii după nenumărate trepte de trecut în viață, e drept ajustată la frecvența corpului nostru pentru a nu face combustie, bucuria este a întregii ființe, o energie radiată de starea de prezență, ce face loc iubirii să strălucească și să fie centru.

Bucuria cheamă iubirea, bucuria ne înalță în iubire, bucuria este expresia iubirii în viețile noastre de zi cu zi.

Bucuria este starea naturală de a fi în care toate ființele se înrudesc și prin care ele se exprimă.

Iar prin această înrudire existențială în energia și expresia bucuriei, suntem hărăziți ca împreună să purtăm în suflete Țara Bucuriei și inimă lângă inimă, corp lângă corp, respirație lângă respirație să-i zugrăvim înfățișarea, să-i oferim contur palpabil și să facem ca ea să fie o realitate fizică pentru noi toți.

Țara Bucuriei este destinul nostru comun ce ne cheamă să îl împlinim pentru ca Iubirea să troneze deasupra vieților noastre și noi să vibrăm etern în Iubire.

Așa că Feți Frumoși și Ilene Cosânziene, să încălecăm pe caii cei albi și să pornim în cea mai năzdrăvană călătorie a vieților noastre. A zidirii și vestirii Țîrii Bucuriei în toate zările prin ceea ce suntem și facem clipă de clipă.

Hai în Țara Bucuriei

Sprijină proiectele și acțiunile Țării Bucuriei din Apuseni, Roșia Montană
$
Personal Info

Arhive

Cânepa – un simbol al libertății și dragostei față de natură

La SunShine – o Uniune a Inimilor Iubitoare cânepa va…

Omul care planta copaci

Vreau să împărtășesc azi cu voi un text vechi, pe…

Despre natura țării noastre

Poate că unele cele mai frumoase gesturi pe care un…

A trăi în grația pădurii

A trăi în grația pădurii ni se arată iarăși a…

Facem din cânepă un simbol al libertății și al dragostei față de natură?

Abundența este expresia firească a naturii, iar interdicția dictată de…

A iubi apa, cea mai profundă revoluție

Te invit să te implici într-un act revoluționar. Extrem de…

Ploaia e magie vie

Plouă acum și de multă vreme aici (în munții împământării…

(Visited 454 times, 1 visits today)