Elementalii. Călătorie în lumea nevăzută a spiritelor naturii

La inceputul anului m-am aflat pentru cateva zile intr-o zona mediteraneana a Europei. Acolo am avut placerea sa intru in contact cu informatii pretioase despre alte forme de divinatie si despre noi moduri de a interactiona cu lumea nevazuta. Astfel, spre surprinderea mea am primit informatii documentate si bine sustinute despre conexiunea cu taramul zanelor, elfilor, spiridusilor si gnomilor. Recunosc ca mintea lucida a europeanului obisnuit cu lucruri palpabile, “logice” si “rationale” m-a facut sa privesc cu scepticism in prima etapa informatiile legate de existenta entitatilor care poarta numele de Elementali.

Ce sunt Elementalii…

Elementalii, denumiti si spiritele naturii, sunt forme de viata care vin sa sustina regnul vegetal si regnul mineral. Termenul de Elemental a fost descris pentru prima oara in secolul al XVI-lea de catre Auroleus Phillipus Theostratus Bombastus von Hohenheim—filozof, fizician, botanist, astrolog si ocultist, cunoscut sub numele de Paracelsus (1493-1541). In lucrarile sale despre ocultism si alchimie, Paracelsus vorbeste despre Elementalii ca reprezentand cele patru “familii” de spirite ale naturii care guverneaza Pamantul.

Arthur Conan Doyle (1859 – 1930), doctorul scotian cunoscut lumii mai mult pentru faptul ca a dat viata in scrierile sale celebrului detectiv Sherlock Holmes,  vorbeste si ele despre lumea nevazuta a spiritelor ce protejeaza natura:

“Mintii umane ii vine greu sa accepte (…) existenta, la suprafata acestei planete, a unei populatii poate la fel de numeroasa ca si rasa umana, care isi desfasoara strania activitate in felul sau, despartita de noi doar printr-un nivel vibratoriu diferit. Caci noi nu vedem obiectele decat in limitele culorilor spectrului nostru, in timp ce dincolo de el exista infinite vibratii colorate, pe care nu le putem vedea. Daca vom concepe ca poate exista o rasa de fiinte alcatuite din materie, ale caror unde prea scurte sau prea lungi nu pot, din acest motiv, sa fie percepute de noi, aceste fiinte raman invizibile pentru noi exceptand cazul cand am putea sa intram pe aceeasi lungime de unda – sau s-o adaptam lungimii noastre. Exact acest lucru inseamna, de altfel, mediumnitatea: mediumul este capabil sa-si modifice vibratiile, intrand pe alte lungimi de unda.”

Cele patru elemente si Elementalii

In ceea ce priveste clasificarea Elementalilor, aceasta isi are originile in antichitate, cand magii si alchimistii eleni au impartit lumea in cele patru elemente care o compun si astazi: Foc, Pamant, Aer si Apa.

In secolul al XVI-lea fiecaruia dintre cele patru elemente i-a fost atribuit cate un Elemental—Salamandra, Gnom, Silf (Silfida) si Ondine. Si, deoarece zodiile sunt grupate cate trei sub influenta unui element, automat primesc sustinerea unui elemental.

Tabel de corespondente intre elementele naturale, zodii si Elementali

Edgar Cayce (1877-1945), supranumit si „profetul adormit” sau „tatal medicinii holistice” sustinea ca spiritele naturii sunt facute din aceeași materie ca oamenii, dar sunt structurate dupa un mod vibratoriu diferit. Altfel spus, Elementalii sunt fiinte eterice, iar trupul, sangele si oasele lor sunt tot de natura eterica. Ca si oamenii, dau viata, mananca, vorbesc si dorm. Elementalii nu pot fi distrusi de elemente precum apa, foc sau pamant, pentru ca sunt prin natura lor eterici. Au puterea de a-si schimba dimensiunea si infatisarea.

Conexiunea cu lumea Elementalilor

Numerosi scriitori, mistici si cunoscatori ai stiintelor exacte, au lasat marturii despre aceste spirite ale naturii. Heinrich Cornelius agrippa, Nicolas-Pierre-Henri de Montfaucon de Villars sunt cativa dintre cei care au lasat primele marturii scrise. George Washington Carver, Edgar Cayce, Rudolf Steiner si contemporani precum Ted Andrews, Katherine Briggs, Paul Hawken, Juliet Hesleywood, Doreen Virtue, Marko Pogačnik, Thomas Mayer sau Jorge angel Livraga Rizzi au imbogatit scrierile dedicate Elementalilor.

Elementalii asa cum au fost reprezentati in textele vechi - 1. Salamandra (Paracelsus); 2. Silfi (Howard Wookey); 3. Zane (May Blossom); 4. Gnomi (Karl Gjellerup); 5. Salamandra (Michael Maier); Salamandra (Lambsprinck sau Lambspring)
Elementalii asa cum au fost reprezentati in textele vechi – 1. Salamandra (Paracelsus); 2. Silfi (Howard Wookey); 3. Zane (May Blossom); 4. Gnomi (Karl Gjellerup); 5. Salamandra (Michael Maier); Salamandra (Lambsprinck sau Lambspring)

Rudolf Steiner (1861–1925), filozof, critic si ezoterist de origine austriaca, dezvaluie in cartea sa Fiintele spirituale din natura o viziune spirituala in concordanta cu traditiile populare—asa cum sunt reflectate in basme, mituri, legende si alte texte vechi, privitoare la spiritele naturii, afirmand chiar ca omenirea nu va putea relua legatura cu lumile spirituale, daca nu va invata sa dezvolte o relatie noua cu aceste fiinte vazute ca “emisari ai entitatilor spirituale mai inalte”.

Un articol de Dr. Astrolog Alexandra Coman

BIBLIOGRAFIE – ELEMENTALII SI SPIRITELE NATURII

(Visited 113 times, 1 visits today)
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.