E vremea co-creării Paradisului pe Pământ, prin paradis înțelegând o lume a Iubirii, Armoniei, Abundenței și respectului față de Viață pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni.

Noi am pornit pe acest drum și te invităm să ne sprijini și să investești în acțiunile noastre prin donații, prin implicare fizică și participarea la evenimente. Da, să investești, să ne autorizezi și să participi prin energia ta la materializarea unor proiecte de care vor beneficia foarte mulți oameni fiindcă ele reprezintă temelia creării Noului Pământ. Iar în schimbul donațiilor și participării îți vom oferi produse, acces la evenimente, găzduire în comunitatea noastră, ghidare pe munte și alte daruri.

E suficient să ne contactezi și să ne spui cât vrei să investești, să donezi în munca de pionierat ce o facem pentru întreaga omenire. Iar dacă vei veni în Apuseni să ne cunoști vom vorbi față în față despre noua “facere” a lumii. Citește această scurtă prezentare și Hai să acționăm și să creăm împreună.

~~~

Viața este o poveste despre Iubirea ce ne cheamă pe toți mai devreme sau mai târziu să-i învățăm lecțiile, să-i gustăm parfumul și să acționăm din grația Iubirii față de viață ce nu are limite, ci trepte diferite de a o manifesta, de a o traduce în acțiuni.

Din septembrie 2015, un grup de oameni am hotărât să ne mutăm în munții Apuseni pentru a învăța mai profund ce înseamnă a iubi natura (prin care viața se exprimă desăvârșit) și pentru a pune bazele unui stil de viață caracterizat de respect față de natură și armonie între oameni.

Localitatea în care am ales să începem o nouă viață este Roșia Montană ce a devenit, datorită opoziției unor oameni remarcabili față de un proiect minier distructiv, capitala conștiinței ecologice și civice a României, punctul zero al iubirii de viață și uniunii oamenilor într-o viziune comună și activă.

Din 2015 până acum am învățat multe, ne-am împrietenit cu muntele și am demarat primele acțiuni din câteva proiecte pe termen lung, proiecte îngemănate ce zugrăvesc împreună o imagine holistică despre a trăi în ARMONIE cu natura și implicit despre a trăi în ARMONIE în cadrul comunității.

Principalele proiecte pe care le-am inițiat sunt:

1. Aurul Verde al Apusenilor

Este un proiect cu o conotație foarte practică ce își propune să valorifice în scopuri terapeutice bogata floră spontană a Apusenilor. Proiectul presupune crearea unui centru de colectare și procesare a plantelor medicinale din flora spontană și crearea unui centru de studiu și aplicare a permaculturii și agriculturii organice.

El are puternice implicații în dezvoltarea Roșiei Montane și în general a satelor de munte, fiindcă prin dezvoltarea lui se poate demonstra practic că oamenii pot avea un trai prosper atât timp cât înțeleg și respectă natura.

De asemenea, proiectul aduce beneficii tuturor celor care vor folosi produsele obținute, multe dintre ele ajutând la tratarea unor afecțiuni sau la imunizarea și echilibrarea organismului.

Aurul Verde al Apusenilor are și o componentă artistică și creativă prin intenția de a dezvolta ateliere de artă tradițională (croitorie, sculptură, pictură, ceramică, pielărie etc) și una educativă prin a susține workshopuri și seminarii de educație ecologică și în spiritul protejării biodiversității unice a Munților Apuseni.

În acest moment suntem la faza de documentare, de testare a unor produse. De anul trecut am început să culegem plante, să facem primele creme, uleiuri, tincturi și amestecuri de ceaiuri. Anul acesta urmează să aprofundăm studiul plantelor și să extindem varietatea de plante pe care le vom culege și, de asemenea, să obținem toate actele necesare pentru a efectua aceste activități la o scară mai largă.

              2. Aurul Verde al Apusenilor este dublat de proiectul Hoinărind prin Paradis ce își propune să dezvolte un turism verde clădit în jurul biodiversității, un turism al frumuseții și purității naturii, un turism terapeutic și de armonizare energetică. Un turism deloc clasic, ci mai degrabă al simplității vieții, un turism al inimii ce vede, respectă și iubește.
În acest moment proiectul este în fază incipientă, el având consistență în momentele când organizăm anumite evenimente.

                3. Anul trecut am organizat prima ediție a festivalului SunShine (web.facebook.com/SHINEgathering) ce va avea loc anul acesta între 15 și 21 august.

SunShine este un spaţiu deschis şi o invitaţie adresată:

-iubitorilor de natură, organizaţiilor şi activiăţilor de mediu implicate în acţiuni ce gravitează în jurul protejării biodiversităţii ţi a mediului înconjurător;
-celor care iubesc Roşia Montană şi vor să se implice în dezvoltarea durabilă a acestei regiuni;
-căutătorilor spirituali şi celor care au o abordare holistică asupra vieţii, dornici de noi experienţe care să le lărgească conştiinţa şi percepţia, având intenţia ca alături de alţii să participe la crearea unei lumi a comuniunii, armoniei şi abundenţei;
-artiştilor şi meşterilor ce împodobesc şi infrumuseţează existenţa prin dăruirea şi creativitatea lor;
– iniţiatorilor de comunităţi autosustenabile şi celor care vor să păşească pe acest drum;
– iubitorilor satelor montane şi a tradiţiilor specifice lor.

În 2016 am făcut un prim pas în organizarea acestui festival, iar anul acesta ne vom deschide larg brațele pentru a primi mai mulți oaspeți și prin evenimente alese o să oferim nenumărate motive ca oamenii să aleagă și mai mult să respecte și să iubească natura și să-și exprime iubirea și creativitatea.

Acțiunile și proiectele amintite mai sus sunt precursoarele și fundația construirii unui sat ecologic caracterizat prin ARMONIE din toate punctele de vedere: de la modul în care este construită fiecare casă, folosită fiecare resursă, la modul în care oamenii interacționează între ei.

Proiectele au un profund caracter educativ și pragmatic și își propun să participe pe termen lung la dezvoltarea Roșiei Montane și a satelor și comunelor vecine. Ele își propun să demonstreze oamenilor muntelui și nouă tuturor că natura ne poate oferi infinită abundență, atât timp cât o respectăm și învățăm să folosim cu prețuire darurile ei.

Pentru materializarea lor este vitală implicarea unui număr mare de oameni cu o conștiință plină de iubire și cu o viziune largă și plină de compasiune asupra evoluție umanității. De asemenea este mai mult decât binevenită și necesară o puternică susținere financiară și materială.

Roșia Montană este poarta de intrare în Munții Apuseni, iar prin acțiunile pe care le desfășurăm pe o scară din ce în ce mai extinsă, cu sprijinul și participarea voastră vom reuși ca în câțiva ani să transformăm acest colț al Apusenilor într-un sanctuar al protejării naturii și biodiversității, al abundenței obținute prin respect față de natură, într-un templu al frumuseții și al bucuriei de a trăi.

Natura ne cheamă să ne schimbăm radical comportamentul social și să învățăm să o respectăm. Mai mult, știm cu toții că ea a început să ne someze și că este vital să îmbrățișăm o altă atitudine, să găsim alte soluții și să pășim pe drumul unui trai în armonie cu mediul înconjurător.

Forma de organizare prin care desfășurăm acțiuni în acest moment este cea de ong ce poartă numele de The Shining Earth. Am avut colaborări cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu Primăria din Roșia Montană și multe din activități sunt în parteneriat cu ong-urile RYMA, Asociația Verde Viu și Pachamama România.

Donațiile în lei pot fi făcute în contul Asociației The Shining Earth (CIF: 35687765):

RO73BTRLRONCRT0334339301
deschis la Banca Transilvania
sucursala Abrud

Multumim infinit

Sprijină proiectele și acțiunile Țării Bucuriei din Apuseni, Roșia Montană
$
Personal Info

(Visited 126 times, 1 visits today)