Magia busuiocului

Dacă e să vorbim despre sacralitate în lumea plantelor, busuiocul este un exemplu de vârf. În niciun caz prin asocierea lui cu agheasma, ci prin cantitatea de iubire comprimată în ființa lui.

Busuiocul e foc celest ce a răsărit din pământ pentru a ne înmiresma viața și a ne binecuvânta celulele prin darurile sale. Prezența lui în ceremonii și ritualuri este arhicunoscută.

Efectele lui sunt uluitoare: vitalizează, curăță sîngele, crește imunitatea, armonizează inima, reduce stresul, stimulează apetitul sexual, ajută la funcționarea optimă a ficatului, stimulează sistemul endocrin, diminuează efectele alcoolului și ale nicotinei, stimulează digestia etc.

Magia lui constă în faptul că îți ridică foarte mult vibrația prin a stimula inima să trimtă prin sânge către toate celulele mesaje de iubire și prin a stimula funcționarea optimă a tuturor glandelor endocrine.

Tehnic în viziunea fitoterapiei busuiocul este o plantă adaptogenă, chiar una dintre cele mai puternice din lume. O plantă adaptogenă printre altele apre proprietatea de a se adapta la condițiile de stres fizic, emoțional și pisihic, atenuând simptomele. (vezi mai multe aici despre plantele adaptogene)

Fără doar și poate busuiocul este o plantă magică pe care o poți folosi în diferite feluri: crud în salate, sucuri de busuioc (ideal cu miere), sosuri (vezi pesto), condiment în apetisante feluri de mâncare, ulei, tinctură etc.

Un univers aparte al busuiocului este universului ceaiului. Are o aromă ce te unduiește de bucurie și te parfumează cu rezonanța iubirii. Însă spectacolul abia începe. Busuiocul se poate combina ideal cu alte plante superinteligente.

Dacă vrei să te scoli din morți bea ceai de busuioc cu salvie. Poți pune și un pic de ghimbir. Acest amestec este unul din cele mai revigorante amestecuri posibile. În amestec cu sunătoarea alungă depresia. Lângă mentă limpezește trupul agitat și mintea hoinară. În combinație cu măceșele te face mult mai comunicativ și mai vitalizat. Iar combinațiile sunt infinite. Și îți sugerez să te joci după cum îți zice intuiția.

Nu vreau să mă adâncesc în tradiția spirituală a busuiocului și în alte considerente. (Aici un articol mai larg). E suficient să afirm că el este chintesență a iubirii și magiei aplicate prin beneficiile lui imense.

Atât mai vreau să îți zic: Înconjoară-te de busuioc, plantează busuioc, hrănește-te cu busuioc, dăruiește busuioc și vei fi mereu mângâiat de cerescul foc.

(Visited 138 times, 1 visits today)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.