Materia s-a hotărât să se dizolve

Nu mai ezita căci nu are sens. Nu există așa ceva numit materie așa cum lumea modernă o înțelege. Chiar nu există materie și lumea înșelătoare a formelor ca adevăr în sine. Ele sunt expresii ale unei inteligențe ce le oferă chip și validitatea de a se transforma sau evolua continuu, inteligență ce se exprimă prin diferite feluri și frecvențe ce le denumim energii, unde, vibrații, raze etc.

Au spus-o mulți. Oameni de geniu. Fizicieni ultrarespectați, așa că meditează prin deschidere către arome mai înalte ale realității.

“Ca om care şi-a consacrat întreaga viaţă celei mai cuprinzătoare ştiinţe, cea care studiază materia, ceea ce pot spune în urma cercetărilor mele legate de atomi este că nu există materie în sine. Întreaga materie îşi datorează existenţa unei forţe care pune în vibraţie particulele atomilor, menţinându-le împreună, la fel ca în cazul unui sistem solar miniatural. Nu putem decât să tragem concluzia că în spatele acestei forţe se ascunde o minte conştientă şi inteligentă. Această minte este matricea întregii materii.” Max Planck

Sărind câteva milenii în timp îți reamintesc că Heraclit spunea că dualitatea este o iluzie și că oamenii care cred în dualitatea lumii sunt ignoranți.

Crede-mă nu există trup și spirit ca realități distincte, ci un întreg indivizibil ce are diferite feluri de a vibra și implicit de a se arăta.

Și nici separare între tine și mine și natura înconjurătoare nu există. Ci o profundă comuniune, fiecare dintre noi fiind o frunză din arborele vieții, o picătură din marele ocean.

Da, da, știu că poate ai auzit asta de multe ori, da încearcă să aplici în viața ta ideea că nu există materie, că nu există separare între trup și spirit și nici între tine și orice formă de viață.

Clădește-ți o viață pe această viziune. Reflectează suficient și fii contemporan prin atitudinile întregii tale existențe cu acest simplu adevăr ce încă dă bătăi de cap multor oameni foarte inteligenți.

Sari pe calul libertății și dăruiește-te Vieții și Semenilor cu tot ceea ce ești, căci acesta este drumul fără de separare.

Și fii pe pace. Chiar nu există materie, iar tu ești expresia spiritului tău.

Și ca să te și amuzi nițel te invit într-un post scriptum să vezi cum a migrat înțelesul de materie de la sursă către substanță.

M-ar bucura să râzi un pic. De tine, de mine, de modul în care percepem realitatea.

Și nu mai ezita, că nu are sens.

Cu bucurie de smaralde, diamante și safire, Raziel, 11 iunie 2016

PS. Etimologia cuvântului materie

matter (n.) Look up matter at Dictionary.com
1200, materie, “subject of thought, speech, or expression,” from Anglo-French matere, Old French matere “subject, theme, topic; substance, content, material; character, education” (12c., Modern French matière), from Latin materia “substance from which something is made,” also “hard inner wood of a tree” (source also of Portuguese madeira “wood”), from mater “origin, source, mother” (see mother (n.1)). Or, on another theory, it represents *dmateria, from PIE root *dem-/*dom- (source of Latin domus “house,” English timber). With sense development in Latin influenced by Greek hyle (see hylo-), of which it was the equivalent in philosophy.

Vezi mai multe pe Online Etimology Dictionary

(Visited 77 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.