Mori pentru tine ca să renaști pentru întreg. Transformarea plumbului în Aur. Luna plină în Scorpion

Este imposibil să vorbești despre dinamica astrologică reprezentată de luni noi și pline (inclusiv eclipse) fără să te raportezi la energiile momentului.

Luna Plină în Taur are loc pe fondul celei mai mari “creșteri” energetice pe care am experimentat-o în această viața la nivel colectiv. Roadele mult așteptatului an 2017 încep să răsară, așa cum nu bănuiam, dar cumva încercam să intuim, să înțelegem.

În acest context toate semnificațiile astrologice ale unei hărți obișnuite sunt forțate să capete noi sensuri. Însuși limbajul astrologic se rafinează tinzând a se sublima, până când într-o zi își va pierde “menirea” pentru că simbioza dintre toate arhetipurile și aspectele se va realiza, iar timpul și implicit devenirea se vor spulbera.

Trăim începutul acestor vremuri și simțim deseori cum nimic nu se mai potrivește cu ceea ce știam, cum totul pare a tinde spre Uniunea tuturor contrariilor și părților. Dar până la ivirea definitivă a Noului Cer mai avem mult de respirat.

Sunt două imagini care sintetizează sugestiv Luna plină în Scorpion.

„Mori pentru tine ca să renaști pentru întreg.”

Înainte de toate cred că este imposibil să vorbim despre această lună plină și despre tot ce va avea loc până în toamnă astrologic fără să luăm în calcul tranzitul lui Jupiter în Balanță și mai nou cel al Nodului Nord în Leu.

Dinamica astrală pune accent foarte mult pe găsirea unui echilibru perfect între individualitate (Venus, Mercur, Uranus în Berbec) și darurile ei (Soarele în Taur), și relaționare și participarea la dinamica comunității (Jupiter în Balanță) și valorile ei (Luna în Scorpion).

Aparent sună frumos și simplu “găsirea unui echilibru perfect” însă nu e deloc așa. Suntem crescuți într-o cultură a individualității și posesiei și nu prea știm ce înseamnă comuniune și bunuri comune, mai ales administrarea lor.

Tocmai de aceea această lună plină este extrem de importantă fiindcă vine cu acest profund îndemn “Mori pentru tine ca să renaști pentru întreg.” Suntem favorizați sau presați să vedem cu ce daruri putem participa la transformarea lumii și eternalizarea Paradisului pe Pământ.

Foarte mulți oameni, mai ales cei aflați pe cale spirituală, nu mai sunt lăsați să acționeze de unii singuri sau să-și utilizeze darurile doar pentru folosul lor, ci sunt chemați să ofere ceea ce sunt și au pe altarul comuniunii și al refacerii proprietăților comune, altfel spus există o chemare puternică pentru a ne asuma Pământul și a învăța cum este de administrat la modul armonios pentru toți Planeta de Smarald, firește pe termen lung (vezi ascendentul în Capricorn cu Pluton în casa I).

Mulți din cei care au susținut cursuri, ateliere, au inițiat oameni în diferite școli spirituale sau au mers pe drumul acesta vor fi invitați să facă un pas înainte pentru a materializa ceea ce au promovat. Se va trece de la Educația spirituală în săli și spații amenajate, la Educația în Spiritul respectului față de Viață pe teren. Era discursurilor spirituale este pe sfârșite, era manifestării Noului Pământ începe. (Saturn în Săgetător)

Deja ați putut observa că din ce în ce mai puțini oameni mai frecventează cursurile clasice și că din ce în ce mai mulți se orientează spre latura practică a spiritualității. Noutatea o va reprezenta migrația masivă către micile comunități armonice ce s-au născut în România unde prin lărgirea și consolidarea lor va avea loc adevărata inițiere în puterea de a face palpabil, vizibil tot ceea ce cândva era vis sau teorie. De asemenea, în orașe vor apărea din ce în ce mai multe oaze și grupuri de oameni care vor dori să creeze împreună și să clădească spații ale prieteniei, co-creație, devirusate de liberalismul spiritual promovat impus ca valoare de cultura americană.

Iar asta presupune o mare mare transformare. Energia lunii noi ne forțează să mergem prin felul de a fi al fiecăruia și prin talentele specifice către Comuniune și proprietate comună. Iar dacă nu dăm curs acestei invitații, vom fi și mai presați cu riscul unor daune și arderi necesare.

Murim pentru noi și renaștem ca Îngeri Pământeni sătui doar de frumusețea sintagmei și însetați de a oferi tot ceea ce e mai de preț din noi pentru a fi o familie planetară ce trăiește în Armonie, Iubire, Comuniune, Abundență.

Tușele ce au descris prima imagine au vestit-o pe cea de-a doua: “Transformarea plumbului în aur la nivel colectiv.”

Imaginea alchimică vorbește atât despre calitatea Scorpionului de a transforma dimensiunea terestră a Taurului în ceva extrem de prețios, dar sugerează și intrarea Nodului Nord în Leu ce cheamă omenirea către dimensiunea auriului, a creativității, a iubirii și întrupării Erei de Aur.

Începe la nivel colectiv și pe termen lung (Capricornul din Ascendent vorbește elegant despre asta) un profund proces de transformare și sublimare. Valurile mari de energii din ultimele zile oferă o profunzime nemaintâlnită transformării planetare. Încep să crească aripi imense multor oameni iar acolo unde haosul își face de cap deja, el se va deveni regula zilei pentru a stimula evoluția.
Suntem invitați să mizăm totul pe înțelepciunea, profunzimea și frumusețea păsării Phoenix ce ne învăluie pe toți cu aripile ei de foc.

Suntem chemați să ne adâncim în înțelegerea profundă a energiei sexuale și a canalizării ei către centrii superiori pentru a fi mai creativi, mai energici și mai prinși de flăcările genialității. Ni se deschid porți largi pentru a învăța cum să canalizăm energiile în corp dinspre Pământ către organism prin chakra rădăcină spre centrii de sus, dinspre inimă către Pământ și către creier pentru a-l reconfigura. Vom avea alt înțeles al dinamicii energetice terestre, iar unii dintre noi ne vom adânci puternic în a canaliza fluxuri de energie către întreg pentru a participa mai activ la creșterea vibrațională a planetei, alchimizarea unor energii joase și echilibrarea unor forțe ce mult timp au fost în conflict sau total debalansate în jocul dualității necesar pentru evoluția colectivă către Uniune și Comuniune.

Mulți oameni se vor adânci acum în transformarea trupului. Luna plină favorizează simbioza dintre esența noastră și haina numită corp și prin poziția sa înaltă (casa a zecea) va deschide multe porți ale înțelegerii alchimiei și magiei la un nivel practic și cu efecte asupra întregii societăți.

Una din cele mai mari magii o reprezintă deschiderea inimii și canalizarea fluxului ce vine de la esență în trup și apoi către lumea înconjurătoare. Energia diafană și foarte înaltă ca frecvență ce curge prin inimă are puterea de a rescrie toată realitatea exterioară, implicit de a-i schimba treptat forma. În acest gest al inimii ce revarsă iubire se află clasica imagine de “a dansa în materie”. Ființele care au trăit activarea inimii, a Soarelui interior, știu ce forță au razele cu curg prin trup și prin condiția Pământului. Profund magic prin bucuria ce o aduce și roadele ce ies la iveală, absolut deloc mistic.

Iubirea face ca totul să crească și în acest înțeles ni se dezvăluie o parte din conotațiile magiei și din darurile magicianului care în desăvârșirea sa are menirea de a crea pe Pământ spații largi de iubire și de libertate și de a-i sprijini pe ceilalți să ajungă acolo. (vezi Merlin și Arthur).

Pentru a înțelege mai clar transmutarea plumbului în aur să reflectăm puțin la pasajul de mai jos care descrie arhetipul Scorpionului sau al plutonianului:

Inițiat în a canaliza energia sexuală către centrii superiori și a transforma dorințele în întrebarea Ce este folositor pentru noi toți? Scorpionul devine un mare protector al vieții și susținător energetic al celor care sunt pe drumul transformării. Devine sursă de eternă abundență și încredere oferită clipă de clipă celor din jur, având puterea de observa de sus curgerea vieții și de a interveni mereu din poziția de vulture pentru a-și oferi darul și sprijinul.
Da, Scorpionul este un înger cu aripi foarte largi, dispus să se arunce și în zone mlăștinoase pentru folosul tuturor. Doar e semn de apă și implicit protector al vieții.
E drept, poate să ia ani de zile de inițieri și practică Scorpionului să ajungă la aceste calități, însă merită orice chin și transformare, orice durere și suspin.

Minunat, nu? Provocator și eliberator. Iar această descriere a Scorpionului vorbește despre un alt mesaj al lunii pline: “renașterea ideii de proprietate comună” dublată de firescul înțeles al faptului că noi nu avem drept de proprietate nici măcar asupra ființei noastre, darămite asupra pământurilor, bunurilor, oamenilor.

În foarte mulți dintre noi licărește acest adevăr și el începe să izbucnească odată cu devirusarea educațională masivă ce are loc la nivel planetar.

Suntem chemați să ne dăm mâna pentru a crea fonduri comune pe care să le administrăm în folosul tuturor și pentru a înălța Noul Pământ. Suntem strigați să nu ne mai ascundem după propriile frici și să ne asumăm responsabilitatea asupra Pământului ca moștenitori ai lui. Inima în noi începe a lumina puternic și din calitatea de oameni iubitori am ajuns să putem îmbrățișa celebra profeție “Fericiți cei blânzi, căci ei vor moșteni Pământul.”

Da, cei blânzi vor merge cu Pământul mai departe în saltul imens ce va să vină și tot cei blânzi se deschid către firescul adevăr că apa, pădurile, cîmpurile, invențiile, electricitatea, bunurile sunt ale noastre tuturor și că prezentul ne cere să îmbrățișăm această Cină de taină a inițierii în simplitatea iubirii și dăruirii noastre cu toată ființa pentru ca toate darurile Pământului să fie dăruite și astfel Paradisul să existe pentru noi toți.

Vor apărea inițiative care ne vor invita să creăm fonduri comune de “bunuri și proprietăți” ce vizează inclusiv terenuri și păduri pentru a fi protejate și administrate armonios. Iar vestea cea mai frumoasă este că înțelegând că suntem chemați să redefinim din temelii ideea de posesie vom distruge multe ziduri ce există între noi și ori nu le vedem, ori nu suntem pregătiți să le dărâmăm și vom putea să mergem către Uniunea ce o visăm, pomenim și invocăm.

Iar asta se poate doar dăruind întregului tot ceea ce suntem.

Da, Luna Plină în Scorpion ne cheamă să murim pentru noi, ca să renaștem pentru întreg.

Raziel, 10 mai 2017.

(Visited 276 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.