Muzica Inimii de Copil – Conştiinţă Cristalină

În Inima Copilului, în Inima unei flori şi a picăturii de apă, în dansul focului şi mângăierea strălucitoare a razei de soare, în ochii curcubeului şi pulsul unei pietre, în zborul porumbelului şi al vulturului răsună o muzică tainică şi diafană, o muzică cristalină născută din însăşi Inima Vieţii ce însufleţeşte tot ceea ce există.
Muzica aceasta, ea însăşi este ceea ce se înţelege prin conştiinţă cristalină sau christică, de altfel cea mai uzitată sintagmă în lumea spirituală a ultimelor decenii. O să alegem să folosim preponderent termenul de cristalin şi nu christic, pentru a evita orice confuzie religioasă sau doctrinară.

Şi până să ne adâncim în Inima Copilului, ne oprim să dezpietrim niţel înţelesul termenului de CONŞTIINŢĂ ce este destul de derutant şi limitativ. Oricât de încărcat semantic ar fi acest termen el nu sugerează pe deplin ceea ce ar vrea, mai ales atât timp cât el este integrat şi tradus de individ prin raţiune şi nu prin inimă. Oricât de pretenţios şi uzitat ar fi el este un concept legat de puterea omului de a cunoaşte şi de a se cunoaşte. Iar cunoaşterea/ a cunoaşte este secundară fiinţării şi lui a fi.
De aceea, mai ales în cazul realităţii presupuse de cristal şi cristalin, termenul pe care îl considerăm optim este cel de trăire.
Conştiinţa cristalină este în realitate o trăire cristalină şi aflaţi în acest punct putem să păşim mai adânc în înţelesul ei iar înţelesul şi misterul ei îl aflăm deplin în Inima de Copil şi în Frumuseţea ce există şi vibrează în tot şi toate. O trăire a lumii interioare prin ceea ce este el Copilul şi o trăire a lumii exterioare prin Frumuseţea pe care Inima Copilului o vede.

Inima de Copil şi Trăirea Cristalină

În Inima copilului, care el însuşi este în întregime o inimă senină şi deschisă către lume, pulsează un zâmbet cristalin şi un ocean de iubire şi bucurie, în inima copilului vibrează în linişte muzica îngerilor, în inima copilului tronează Dumnezeu şi tot ceea ce poate fi înţeles prin şi dincolo de acest nume ce dă bătăi enorme de cap oamenilor. Ceea ce este mai mult decât plin de sens şi lămuritor este etimologia cuvintelor zeu, dumnezeu, divin ce îşi au origine în rădăcina indoeuropeană derivă din from *dyeu- “a sclipi, a străluci, rădăcină din care s-au născut şi cuvintele zi în română şi sky şi day în engleză. În sanscrită unul din cele mai vechi limbaje cunoscute, deva care îşi are rădăcinile în aceeaşi rădăcină are şi conotaţiile de copil şi a (te) juca.
Copilul este divin prin excelență, divin nu printr-un statut atribuit, ci prin bucuria şi lumina din el ce face ca soarele să răsară. Şi ce taină mare şi ce intimă legătură este între zâmbetul unui copil și dăruirea soarelui!!! Fiindcă în inima Copilului însăşi Soarele pulsează şi prin Inima copilului se priveşte și trăiește pe sine însuşi.

Copilul este puritate, bucurie, joacă. Este mirare şi uimire. E o lină şi senină curgere a vieţii ce se iubeşte şi sfinţeşte pe ea însăşi. Este cea mai pură ilustrare a lui a fi prezent. Copilul nu judecă şi îmbrăţişează totul aşa cum este. Ştie mereu să întrebe şi nu crede niciodată că ştie ceva cu adevărat. Ştie să renunţe, ştie să primească şi mai ales ştie să dăruiască clipă de clipă iubirea ce îl trăieşte.
Şi poate ceea ce este cel mai frumos este faptul că el nu are vârstă. El este etern şi tronează în Inima fiecăruia, misia fiecăruia dintre noi fiind de a ne reîntoarce în caz de ne-am rătăcit în acea dimensiune atemporală unde Copilul se Joacă nestingherit în Paradisul Bucuriei.
A trăi în Inima de Copil este sinonim cu ceea ce se înţelege prin a fi acordat la trăirea sau vibraţiile cristaline/christice şi în acelaşi timp este acel Acasă, un termen la fel de mult uzitat în vocabularul lumii spirituale.
Şi cum mulţi dintre noi s-au rătăcit de a lor casă şi rătăcesc în continuare se naşte o întrebare foarte simplă şi anume care este cel mai scurt drum de reîntoarcere? Cum facem ca dragul de el Copil să ne stăpânească iarăşi Vieţile? Cum?
Vestea cea bună e că drumul de reîntoarcere este în noi înşine şi nu în teorii şi scheme exterioare. Cheia uşii de reîntoarcere este undeva bine ascunsă în fiinţa noastră. Să o găsim şi să vedem unde ajungem.

To be continued

PS. Scrierea face parte din conturarea & manifestarea visului/viziunii Educație pentru Copiii Paradisului, vis la care co-creăm mai multe Inimi.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.