Ondinele – Spiritele mării

Acum ceva vreme am promis ca va voi povesti despre spiritele naturii care traiesc in preajma noastra si care protejeaza Pamantul. Am scris despre Elementalii—calatorie in lumea nevazuta a spiritelor naturii, dar si despre Silfi – forta creativa a aerului, si iata ca a sosit si randul Ondinelor protectoarele apelor. Oriunde exista o sursa naturala de apa, vom gasi si Ondine. Intreaga cuprindere de apa de pe planeta, respectiv apa oceanelor, a raurilor, dar si ploile, intra sub jurisdictia acestor Elementali.

Desi am mai vorbit despre acest lucru, vreau totusi sa-ti reamintesc ca Pamantul este guvernat de spiritele naturii. Acestea se asociaza si creeaza o conexiune puternica cu fiecare dintre noi, in functie de semnul zodiacal din care facem parte. In plus, toate aceste spirite ale naturii se afla in conexiune cu ingerii si cu arhanghelii care vegheaza asupra Pamantului, asa cum poti vedea si-n ilustratia de mai jos.

Tabel de corespondente intre zodii, Elementali si Arhanghelii care ii guverneaza

Inainte sa-ti povestesc despre Ondine, simt nevoia sa-ti reamintesc cateva lucruri importante legate de Apa si rolul pe care aceasta il joaca in viata noastra. In mod evident, Apa este un element extrem de important fara de care nimeni nu poate trai pe Pamant. Thales din Milet afirma ca Apa reprezinta inceputul tuturor lucrurilor si primul dintre cele 4 elemente naturale. W.H.Auden spunea candva ca Apa este “sufletul Pamantului”. 70% este procentul magic de apa prezent in corpul uman si probabil ca deloc intamplator aceeasi proportie se pastreaza si la nivelul globului pamantesc.

Apa are o putere energetica si transformatoare deosebita deoarece are capacitatea de a patrunde oriunde. Apa acopera Pamantul, stinge focul, poate ajunge in inaltimi prin intermediul ploii, se poate transforma in nori si poate reveni pe Pamant.

Pe de alta parte, aceasta capacitate transformatoare este atat de puternica incat poate determina modificari profunde inclusiv la nivel molecular, fapt demonstrat intr-un mod extraordinar de studiile cercetatorului de origine japoneza Masaru Emoto. Prin imaginile pe care acesta le-a adus drept marturie, Emoto demonstreaza fara tagada efectul pe care  energia noastra, manifestata sub forma gandurilor, cuvintelor, ideilor sau muzicii, schimba structura moleculara a Apei. Dr. Masaru Emoto vorbeste despre apa ca miracol, ca sursa primordiala unde pe Pamant a aparut Viata, ca esenta divina. Apa, mai spune cercetatorul, rezoneaza in moduri magice cu fiintele noastre, iar „daca vrem schimbari pozitive in noi insine, trebuie sa schimbam calitatea apei din trupurile noastre”.  Iar pentru ca am tot vorbit de energia vindecatoare a Apei, nu pot sa nu-l citez pe Isak Dinesen care spunea ca “Leacul tuturor lucrurilor este apa sarata; transpiratia, lacrimile si marea”.

Cu alte cuvinte,  suntem datori sa-i acordam Apei respect si iubire, pentru ca fara ea viata nu poate exista, fara a ne asigura ca pastram integritatea si calitatea acesteia pierdem unul dintre cele mai importante instrumente vindecatoare lasata omului pe acest Pamant de catre Creator.

Ca element natural, Apa este asociata zodiilor Rac, Scorpion si Pesti care alcatuiesc ceea ce in astrologie numim Triada de Apa, guvernata de Arhanghelul Gabriel.

Apa vindecatoare si Ondinele

Din perspectiva legaturii cu Ondinele, Apa este fantana vietii si aceste fiinte sunt foarte importante pentru gasirea acelei fantani interioare care reprezinta sursa vietii. “Apa este sufletul Pamantului”, spune W.H. Auden, iar Ondinele sunt esentiale in descoperirea darurilor vindecarii, purificarii si empatiei.

Doreen Virtue descrie Ondinele in urmatorii termeni: „fiinte foarte mici, fara aripi, avand culori deschise, care guverneaza elementul apa si traiesc in mare. Le putem vedea si auzi jucandu-se in spuma marii si oceanului”. 

Ondinele lucreaza pentru a metine functional corpul astral al oamenilor si pentru a trezi natura noastra sentimentala. Ele ne ajuta in dezvoltarea trairilor psihice intense, cat si a celor emotionale.

Energia Ondinelor este cea a creatiei, a nasterii si a imaginatiei creative. Ele ne ajuta la asimilarea experientelor de viata, astfel incat sa le putem folosi la capacitate maxima. Ne ajuta sa vedem si sa simtim emotia deplina a actelor creatoare ale vietii.

Ondinele isi fac cunoscuta prezenta prin visele noastre. Visele despre apa si senzualitate reflecta activitatea Ondinelor si ne sugereaza sa manifestam mai multa creativitate in viata noastra de zi cu zi. Cu ajutorul Ondinelor putem intra in contact cu sentimentele noastre profunde, si tot ele ne pot ajuta sa descoperim unicitatea creatiei.

Colaborarea cu Ondinele ne stimuleaza sa constientizam valoarea personala si talentele propriin, ne ajuta sa ne deschidem catre rezervorul emotiilor, unde putem gasi energia vindecatoare si intuitia infinita.

Un articol de Dr. Astrolog Alexandra Coman

(Visited 31 times, 1 visits today)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.