Piatra Albă. Alchimia emoțională și chimia extazului și a beatitudinii.

Chiar dacă această transmisie și in-formare este incredibil de lungă față de logica actualelor articole, sunt convins că ceea ce vei citi te va mișca în vreun fel sau altul. Sper să o facă la modul înfloritor și să îți ofere anumite subiecte de meditație.

Tranzitul lui Jupiter în Scorpion

Suntem obișnuiți printr-o conexiune cerebrală creată în ultimii ani ca mai mereu când lecturăm ceva din sfera dezvoltării personale și spiritualității să primim vești bune, îndemnuri pline de entuziasm, anunțarea unor perioade de creștere și înflorire, noutăți despre iminenta materializare a raiului pe Pământ și despre amuzanta victorie a luminii asupra întunericului.

Rândurile ce urmează nu numai că nu se înscriu logicii amintite, ci mai degrabă vor vorbi despre lumea umbrelor și a subteranelor, despre fundamentele procesului alchimic necesar de parcurs pentru a gusta din promisiunile universului spiritual. Finalul va conține și o veste îmbucurătoare pentru noi, mai ales în ceea ce privește direcția țării, a părții noastre de terra, ce o avem drept moștenire, direcție pe care din fericire o stabilim împreună.

După cum am resimțit acut foarte mulți, din toamnă valuri de tensiune, angoasă și suferință, ape tulburi, mulți nori negri și evenimente apăsătoare au venit către noi. Și e foarte posibil să mai vină înspre extazul nostru.

Perioada pe care o traversăm are cel puțin trei explicații și trimiteri. În primul rând suntem, vrem nu vrem, confruntați cu zona personală a umbrelor și tumultului emoțional ascuns adânc în noi pentru a avea acces la o reală creștere, în al doilea rând prin noi se elimină, distilează foarte multe umbre ce mustesc în subconștientul colectiv ce este în mare parte alcătuit de toată informația emoțională reprimată de-a lungul istoriei omenirii.

În al treilea rând în această perioadă se conturează un fel de știință aplicată a abordării lumii emoțiilor și informațiilor specifice asociate lor ce ne influențează mai mult decât credem viața de zi cu zi. Și cum putem învăța cel mai elegant despre ele, decât scufundându-ne în vastul lor ocean?

E opera lui Jupiter în Scorpion ce are menirea de a amplifica ca o lupă imensă tot ceea ce este asociat cu Scorpionul. Însă până la zona de comori ascunse, prosperitate prin asociere, bunuri comune, Scorpionul vorbește mult despre transformare, alchimie, zona ascunsă a emoțiilor reprimate, despre a face din plumb aur.

Tranzitul lui Jupiter în Scorpion face pereche minunată cu Neptun în Pești aflat în domiciliu, ambele vorbind despre lumea apelor, Scorpionul despre apa emoțiilor și puterea de a le sublima, iar Peștele despre apa cosmică încărcată cu frecvențe înalte. În traducere liberă, prin alchimizarea emoțiilor de joasă frecvență, putem coborî în ființă frecvențele mai înalte pline de grație și muzică a sferelor specifice Peștilor. Desigur e vorba de energii mai înalte ce “bombardează” și intră în structura Pământului dinspre Soare și Univers. (vezi exploziile solare, valurile de raze x și gamma ce lovesc din ce în ce mai puternic Pământul). Kiron își aduce și el participarea alchimică prin prezența sa în Pești.

Șansa oferită de întâlnirea armonioasă a acestor tranzite este epocală. Ea nu se va mai repeta curând,  dar nu în asta stă spectacolul oferit de ele. Pur și simplu a venit vremea să înțelegem mult mai limpede și mai larg dimensiunea emoțională a ființei umane, atât pentru a evolua armonios, cât și a deveni cu adevărat ființe umane integre și conștiente de natura interioară.

Nu mai putem să ne permitem ignoranța sau naivitatea de a crede că putem ajunge în șaptelea rai, metaforic vorbind, ignorând total latura emoțională și zonele mlăștinoase ce se ascund undeva în străfundurile ființei noastre colective. Nu putem să ne împlinim ca oameni, fiind total dezinteresați de magnetica și feminina lume a emoțiilor, pe care am reprimat-o, condamnat-o, atâta amar de vreme.

Pe acest fond noțiunile antice de alchimie, transmutare, magie vor căpăta noi sensuri sau se vor întoarce către puritatea inițială printr-o eliberare de încărcătura pur conceptuală adăugată de perspectiva emisferei stângi asupra omenirii.

Înainte de a continua pe acest fir al relației dintre emoții, alchimie și arhetipul Scorpionului, câteva precizări despre universul emoțiilor vor aduce multă lumină în ceea ce urmează.

Scurtă introducere în natura emoțiilor

Etimologic emoție ce derivă din ex – movere își are sensul în a pune mișcare, a mișca în afară, a agita (apele). Expresia “sunt profund mișcat” este extrem de sugestivă. Universul lor a fost studiat mai ales în ultima vreme de către psihologie, mai nou de medicină cu păreri diferite privind originea și rolul lor. Dincolo de punctele de vedere diferite, este acceptat faptul că emoțiile sunt strict relaționate cu senzațiile cu care parțial sunt sinonime, sunt piatra de temelie, structura informațională pe care se grefează sentimentele ce ne zugrăvesc stările și trăirile ce ne caracterizează felul de a fi și prin care putem îmbrățișa sau nu mult râvnita stare de prezență.

Însă cel mai spectaculos aspect legat de emoții este faptul că ele determină modul în care gândim, deși mult timp s-a crezut că lucrurile stau total invers. Desigur, gândurile canalizate pot influența starea emoțională, dar într-un mod infim și de suprafață. Pentru a înțelege acest mecanism de relaționare dintre emoții și gânduri, este vital să conștientizăm că noi mai degrabă nu gândim, ci suntem gândiți, mai exact suntem determinați să gândim într-un anumit fel de FRECVENȚA ENERGETICĂ la care suntem a-cordați.

În univers totul este frecvență. Tesla afirma deplin inspirat “Dacă vrei să afli secretele universului, gândeşte în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie”.

Prin procesul de gândire noi nu facem decât să traducem în informații conștiente, pe care le numim gânduri, frecvența la care suntem acordați. În timp, mai ales datorită presiunii “valorilor” societății, ne-am dezvoltat teribil de mult această facultate de a gândi pe care am considerat-o a fi independentă și o caracteristică fundamentală și onorantă a ființei umane. Gândirea este profund sănătoasă atât timp cât este folosită ca un instrument de orientare, însă când am devenit sclavi gândurilor suntem prinși într-un labirint pe care riscăm să-l considerăm o bibliotecă a fascinantei cunoașeri.

Frecvența planetară sau cosmică la care ființa noastră este acordată este atrasă de informația emisă în organismul și câmpul energetic ce îl înconjoară de către emoții, senzații, sentimente și trăiri, între ele și frecvența la care vibrăm existând un continuu schimb informațional. În mod fericit și pur tehnic frecvența poate fi schimbată prin modul în care gestionăm lumea emoțiilor. Însă nu e atât de ușor. (Cu puțină imaginație putem să vedem cum aspectul magnetic feminin al ființei reprezentat de emoții, sentimente și trăiri reprezintă aspectul născător de realitate și nu aspectul electric, masculin reprezentat de intenție și gânduri, care poate avea un rom imens în crearea de realitate, atât timp cât este însoțit de universul emoțiilor, al sentimentelor și trăirilor.)

De exemplu, dacă facem o excursie într-o pădure, mergem la un concert cu muzică vibrantă sau într-un templu, intrăm în relație cu o frecvență mai înaltă, starea emoțională se schimbă, gândurile se rafinează și o anumită stare de armonie se instaurează. Însă imediat ce ne întoarcem către modul obișnuit de a fi, ne reîntoarcem la frecvența de bază, desigur cu un anumit plus ce poate conta foarte mult dacă știm să păstrăm viu în noi experiența. Însă pentru a aduce în viața de zi cu zi intensitea experienței amintite mai sus, este absolut necesar să ne schimbăm frecvența de bază a emoțiilor.

Emoțiile în sine nu reprezintă ceva bun sau rău, dimpotrivă ele mai degrabă merită a fi considerate a fi fundamentul ființării și exprimării noastre ca oameni, de unde și rezultă  necesitatea unei abordări extrem de lucide, sănătoase și pline de blândețe al acestui univers extrem de subtil, schimbător și greu de înțeles de către mintea umană.

Universul emoțiilor și informațiilor specifice este extrem de vast, iar ceea ce percem conștient din el este o o infimă parte, mai exact doar vârful aisbergului. Calificarea emoțiilor în bune și rele nu ne ajută deloc, fiindcă ne adâncește în conflictul dualității, însă este important să înțelegem că există un fond de emoții reprimate, atavice și extrem de dureroase și de vechi sedimentate din vremuri imemoriale de când suferința a început să bântuie pe Pământ. La el suntem cu toții conectați și poate fi considerat a fi un fond emoțional diz-armonios și distructiv, nu în sensul bine-rău, ci mai degrabă în imaginea că el este sursa în mare parte a suferinței, bolilor și mizeriei umane și își are rostul în evoluția noastră, chiar dacă este dificil să îl vedem. El reprezintă mare parte din subconștientul colectiv ce ne condiționează alegerile, atitudinile, acțiunile.

Frica, mânia, ura, angoasa, disperarea, pornirile sângeroase, teroarea și alte multele înrudite șerpuiesc și se hrănesc din oceanul planetar al emoțiilor distructive și lor le sunt asociate rănile primordiale ale omenirii: abandonul, rușinea, respingerea, reprimarea, vinovăția, separarea, negarea, indiferența etc

Toate acestea au o mare legătură cu modul actual de funcționare a adn-ului uman și a creierelor specifice corpului omenesc.

Perversitatea și frumusețea jocului constă în faptul că acest univers emoțional diz-armonios și plin de condiționare este extrem de camuflat și foarte greu de abordat în profunzimea lui. Însă tocmai aici își face apariția alchimia cu toate conotațiile ei. Aici vibrează magia Scorpionului și tocmai conexiunea lui cu această zonă ascunsă din noi îl face pe dragul de el Scorpion să fie uneori mai întunecat și caracterizat de pendulările între demon și înger.

În continuarea acestei scrieri referirile vor fi în mare parte strict la emoțiile diz-armonioase și distructive, așa că vă rog să aveți deplina înțelegere. Vor fi și referiri la emoțiile cristaline și rolul lor în coborârea prezenței esenței în trăirea noastră de zi cu zi.

Pentru a face posibil pasul către miezul prezentării, ar fi oportun să ne familiarizăm cu o imagine despre modul în care sistemul nervos enteric comunică cu mediul și cu celelalte creiere ale organismului. Să zicem că deodată un eveniment extern sau o anumită dispoziție declanșează în noi un anumit set de emoții: frică, mânie, disperare etc. Putem fi extrem de surprinși de reacția de moment și forța cu care emoțiile pătrund în lumea noastră. Cerul se întunecă deodată și nu prea știm ce e cu noi. Însăși modul reactiv ne poate sugera faptul că sistemul nervos enteric funcționează autonom față de sistemul nervos central (așa i se zice creierului cranian) și intervine pe nepusă masă.

Ce se întâmplă însă la un nivel mai subtil?

Corpul uman este dependent de emoțiile cu care suntem familiarizați fiindcă ele au un corespondent chimic pe care organismul le dorește obsesiv iar și iar. Astfel foarte multe evenimente sunt generate în viața noastră pentru a satisface nevoile organismului, iar ele oferă un prilej de a ne observa zbaterea emoțională, însă foarte puțini dintre noi o fac.

Ceea ce este cu adevărat important este faptul că informația fricii, angoasei sau a oricărei emoții distructive emise în relație cu un eveniment, ori stimul intern sau extern există în noi în memoria sistemului nervos enteric și implicit a celulelor. Mai mult, ea este conectată prin corpul emoțional sau astral, ce e de altfel un câmp energetic asociat corpului uman, cu câmpul astral al pământului, un câmp cuantic generat de tot spectrul emoțional planetar. Prin această conexiune suntem în permanentă într-un proces de schimb de informație ce se realizează între sistemul nervos enteric și câmpul astral/frecvența planetară a emoțiilor, iar această informație este transmisă prin nervul vag și coloana vertebrală către creierul inimii și apoi spre medulla oblongata ce o transmite în special creierului reptilian ce condiționează într-un anumit fel comportamentul uman și modul de a funcționa al organismului.

Frica declanșată în noi, atrage frică din câmpul astral și deseori din câmpul astral izbucnesc în noi tot felul de emoții și tensiuni.  Exită oameni, așa zișii empați, care prin natura lor receptivă preiau în câmpul lor energetic foarte multă informațională dureroasă pentru a fi transformată. Conștient sau inconștient o fac fără nici o implicație karmică, ci pentru a participa la marea alchimie planetară.

Stările de apăsare și tristețe inexplicabilă ce ne vizitează din fericire din când în când sunt tocmai niște purificări ce se întâmplă la nivelul corpului astral pe care ar fi ideal să-l vedem ca pe un câmp energetic specific pământului și lumii emoțiilor. Teoria morfogenetică, de care sigur am auzit cu toții, explică mai pe larg modul în care creierele specifice corpului uman pot comunica cu anumite câmpuri energetice planetare și chiar transplanetare.

Suntem legați permanent de fondul de emoții reprimate și atavice menționat mai sus și în nici un caz nu putem scăpa de el, nu îl putem nega sau ignora. Singura șansă o reprezintă scufundarea în acest fond și alchimizarea lui, ce se poate face, în nici un caz prin tăierea de corzi sau pase energetice, cum se mai vehiculează prin diferite medii spirituale, ci printr-o abordare ce necesită o temeinică pregătire ce presupune:

-puterea de a observa aceste emoții, de a le accepta și apoi îmbrățișa cu blândețe și iubire ce treptat schimbă frecvența chiar și celor mai dense structuri emoționale (dracii cei mai negri);

-o știință a modificării chimiei organismului și a activării și dinamizării creierelor specifice corpului uman.

Putem să avem naivitatea că vom rezolva dilemele emoționale prin câteva bătăi de tobă, ceva respirații, niște arome și uleiuri esențiale și câteva mantre, însă vom realiza mai devreme sau mai târziu că singura alternativă o reprezintă profunda iubire a naturii umane cu cele mai întunecate laturi ale ei și o sănătoasă cunoaștere/activare a corpului uman la realele lui capacități.

Coborârea lui Hristos în iad, reprezintă coborârea în vulcanul plin de durere al emoțiilor umane și manifestarea deplină a compasiunii pentru a îmbrățișa întreaga istorie emoțională a omenirii. În trecut oamenii care au reușit să cobore până la Adam Kadmon prin istoria emoțională a omenirii sunt foarte puțini, însă vremurile noi ne oferă multora această șansă magnifică, camuflată perfect de suferință și tristețe, mânie și ură.

Descântarea alchimiei și magiei

Noi oamenii suntem ființe uimitoare. Explorăm cosmosul cutezant și în același timp știm atât de puține lucruri despre aparent banală apă, ce este prin excelență substanța care face posibilă viața pe Pământ.

Suntem clipă de clipă animați și plimbați pe drumurile vieții de emoții și sentimente, dar știm atât de puțin despre ele și  despre modul optim în care ele pot fi abordate, savurate și direcționate pentru a avea o viață înfloritoare.

Emoțiile și universul lor sunt Cenușăreasa conștiinței de sine și cel mai bine o sugerează faptul că abia de câțiva ani știința vorbește despre sistemul nervos enteric ca fiind un creier distinct al organismului asociat cu procesarea și transmiterea informațiilor generate în organism de emoții. Pare hazardată asocierea dintre emoțiile reprimate și ascunse în noi cu subconștientul, însă ușor, ușor începem să ne deschidem către această realitate și să vedem că mare parte din problemele lumii își au originea în sfera emoțiilor și sunt dictate de o zonă greu de conștientizat și gestionat de către oameni. Psihologia se deschide din ce în ce mai mult către relația clară dintre emoții și mintea sunconștientă.

Există, așa cum am amintit, un spectru al emoțiilor dense ce îl percepem foarte greu. El este un fond comun prin care ne înrudim cu toții. Planează în străfundurile ființelor noastre și de acolo răsar pe nepusă masă frica, mânia, angoasa, depresia, tristețea când ne este lumea mai dragă. El este sursa mai tuturor bolilor cronice, a tendințelor războinice și nefericirii omenirii.

O parte din oameni, așa mai norocoși, a învățat cum să abordeze acest ocean de ape tulburi, însă marea majoritate nu.

Iar minima inițiere în alchimie presupune  a ști să lucrezi cu emoțiile și a surfa elegant prin lumea lor.

Hai să simplificăm lucrurile. Alchimia autentică începe după ce ai putut să transcenzi simbolismul și informațiile conceptuale ce plutesc în jurul atât de pomenitei alchimii. Însăși trăirea în spirit începe cu adevărat după ce abandonezi discursul clasic spiritual.

Simbolismul alchimic este mai degrabă o camuflare a alchimiei pure, un filtru necesar și o capcană întinsă celor care nu sunt pregătiți să coboare în lumea subteranelor și tenebrelor ființei unde mișună cele mai întunecate emoții ce în timp au luat chipuri extrem de înspăimântătoare sau au fost personificate în chip de demoni, balauri și bestii infernale.

Prețul pentru o viață cu adevărat ferice se plătește scump și necesită îmbrățișarea harului răbdării. De ce e așa? Cu siguranță fiecare își va răspunde surâzând după ce plumbul va fi transformat în aur.

Nu e suficient să citești o bibliotecă întreagă despre alchimie pentru a înțelege cum funcționează și cu ce operează ea. Nu ajută la nimic să parcurgi un program de master sau de doctorat în ale alchimiei și științelor magice pentru a ști cu adevărat să-ți schimbi dinamica emoțională, să transformi/transmuți frecvența unor energii, să nu mai zic a unor egregori.

Alchimia pură nu constă în a ști astrologie, tarot, kaballa; ele sunt doar niște instrumente ajutătoare. Alchimia are mai degrabă legătură cu chimia, ceea ce este și firesc fiindcă cele 2 realități sunt extrem de înrudite. Prin știința de a aborda și transforma lumea emoțiilor distructive, chimia organismului se transformă. Prin a administra unui om anumite substanțe chimice provenite din alimente, băuturi și amestecuri de plante, informația generată în organism de emoții se transformă.

Alchimia în simplitatea ei presupune a deprinde acea chimie a extazului, a beatitudinii și stărilor înalte. Ea conține puterea de a schimba prin intenție, atitudine (bazată principal pe acceptare și blândețe) și anumite substanțe frecvența impusă de stările emoționale, de la o frecvență joasă la una înaltă. Plumbul este transformat în aur, plumbul emoțiilor dense și apăsătoare în aurul unei inimi radiante și chimia fericirii și armoniei este deprinsă.

Spectrul alchimiei ei se lărgește prin a învăța să canalizezi și să transformi anumiți curenți energetici de la micro, corpul uman, la macro, realitatea planetară.

Alchimia la un nivel mai înalt presupune știința de a instaura armonia într-un organism, într-un grup de oameni, un oraș, o țară, o planetă și implicit a participa la perpetuarea armoniei cosmice.

La nivel superlativ alchimia presupune schimbarea de forme și structuri. De la structurile unor celule, la cea a formei umane, culminând printr-o formă de alchimie planetară susținută de niște sincronicități cosmice ce presupun perpetuarea vieții pe Pământ sau schimbarea structurii fizice a acestuia. Însă acest nivel este rarisim și se poate realiza doar în anumite contexte planetare și galactice, ce depășesc cu mult puterea noastră de imaginație. Ultima intervenție alchimică de acest gen s-a realizat în Atlantida și îl are protagonist pe Hermes sau Thot Atlantul. Noroc cu mențiunile lui Platon ca această pomenire a Atlantidei să nu ne arunce în derizoriu.

La alt nivel, această alchimie planetară începe timid să cuprindă destinele Pământului pentru vremurile ce au să vină când ne vom confrunta nu cu o cădere cum s-a întâmplat în Atlantida, ci cu o înălțare a rasei umane pe frecvențe mai înalte într-o altă octavă a existenței. (Procesul a început și suntem în zorii desfășurării lui.)

Alchimia are nenumărate fațete și este deplin înrudită cu magia funcțională și vitală ca forță ce oferă omului și societății strălucire, înflorire și prosperitate.

În timpurile noastre alchimia a ajuns să producă vaccinuri și xanax, iar magia să manipuleze omenirea prin marketing, social-media and Public Relation. Desigur există și implicații nobile contemporane ale alchimiei și magiei, vezi medicina, factorul tehnologic, pionieratul unor personalități culturale și spirituale și a unor oameni de știință în a contura o nouă paradigmă culturală și o conștiință a iubirii, păcii și armoniei. Însă de cele mai multe ori acești doi termeni ce au o mare putere de seducție au doar o conotație conceptuală și prăfuită și nu mai conțin quintesența lor originară.

E timpul ca alchimia și magia să se reîntoarcă către fundamentele lor practice, valorice și să fie folosite în serviciul întregului și al creării unei civilizați ce coexistă în armonie cu natura și a cărei principal vector îl reprezintă stabilirea unor relații prospere, creative și armonioase între oameni.

Înțelegerea și dinamizarea chimiei organismului (alchimia) și activarea în ființa umană a calității de afi capabil/ a avea putere (magie) rescrie la superlativ ceea ce știm și înțelegem prin a fi om. Simplificate și traduse pe înțelesul tuturor într-un limbaj al vieții, mesajele și implicațiile alchimiei și magiei vor ajunge să fie îmbrățișate de toți oamenii într-un timp relativ scurt raportat la istoria Pământului.

Și totul pleacă de la tumultoasa și magnifică lume a emoțiilor. După care urmează activarea deplină a centrului inimii ce reinstaurează armonia în organism și face ca centrii superiori, dacă există așa ceva semn că încă suntem tributari limitelor limbajului, să se deschidă larg către octave mai înalte ale esenței/spiritului și glandele endocrine asociate să secrete tot felul de sustanțe fine în organism. Să nu uităm nici o clipă că zona de sus, nu se deschide cu adevărat dacă zona de jos nu este ea însăși extrem de deschisă și alchimizată, ceea ce arată că superiorul și inferiorul lucrează împreună și că inferiorul e uneori superior și superiorul inferior, ambele nefiind decât niște moduri mai mult sau mai puțin inspirate de a descrie natura lucrurilor.

Piatra Albă. Hermes Invictus.

Există în mediile spirituale o întrebare legitimă, mai degrabă retorică, decât cu pretenția unui răspuns: Oare când se vor termina aceste transformări și purificări dacă ele se vor termina vreodată?

Cu toții știm că singura constantă a Universului este transformarea și realizăm cu detașare că evoluția presupune o continuă adaptare, schimbare, prefacere.

Însă în cazul oceanului de emoții reprimate și distructive va exista o zi când el va fi alchimizat în totalitate și întreaga omenire va face un salt către un nou mod de a exista. Și atunci purificările strict corelate de alchimizarea fondului emoțional distructiv se vor fi încheiat. Umbrele copleșitoare vor fi fost distilate, iar rasa umană va funcționa după alți parametri fiindcă implicit aceste alchimizări vor fi produs multe mutații în adn-ul uman și creierele specifice organismului.

Când se va întâmpla asta rămâne de văzut. Mie întrebarea esențială mi se pare “Oare cât de mare este acest fond de emoții reprimate? Cât de vast este acest ocean?”

Mai ales empații și sensibilii planetei ar vrea să știe fiindcă ei preiau foarte mult din fondul emotiv distructiv colectiv și îl transformă prin ființele lor fără să fie vorba de karmă și destin. Pur și simplu fac asta prin receptivitatea lor și strict în folosul tuturor, iar suferința lor e uneori extrem de apăsătoare, dar plină de sfințenie, chiar dacă ei nu știu asta.

La întrebarea de mai sus nu știu să ofer un răspuns în termenii certitudinii, atât pot să spun că acest fond e foarte mare, mai mare decât ne imaginăm și că purificările planetare vor dura decenii de acum înainte, iar în anumite momente ele vor fi crunte. Timpul va putea fi scurtat și dimensiunea dramelor diminuată în măsura în care din ce în ce mai mulți oameni vor înțelege necesitatea parcurgerii unei alchimii emoționale în folosul întregii rețea de viaă.

Pentru mine conturarea acestei imagini a reprezentat o mare revelație și mi-a adus liniștea proverbială ce se ivește când trăiești un moment de mare luciditate.

Când înțelegi care este sursa bolilor, sărăciei, violenței, nefericirii și mizeriei umane poți să reflectezi la soluții. Când realizezi că ea (sursa) e destul de amplă și că necesită o anumită abordare începi să te gândești la o anumită strategie și la acțiuni pe termen lung.

Nu mai ai de ce să visezi la cai verzi pe pereți, nici de ce să fii vreo clipită nemulțumit de situația planetară, ci respiri relaxat și treci împăcat la pasul serviciului față de întreg prin acțiuni născute din profundă dăruire și compasiune, dar mai ales din luciditate și claritate.

Primul pas în ceea ce mă privește a fost să înțeleg că latura profund receptivă și implicit emotivă specifică propriei individualități mi-a fost “hărăzită” tocmai pentru a putea înțelege universul emoțiilor cu darurile și monștrii lui, după cum foarte multe experiențe și instrumente mi-au fost dăruite pentru a înțelege cum acest univers poate fi abordat și descâlcit la modul ideal.

Și dintr-o dată m-am văzut pus față în față cu o abordare holistică pe care o parcursesem secvențial în diferite etape ale vieții mele și am zis Wow, wow, wow, ce frumos m-a lucrat viața ca să mă învețe toate acestea, chiar și cu prețul unor perioade de moarte și renaștere sau de haos generalizat.

Într-o clipită am înțeles rolul planului/corpului emoțional în procesul de activare și normalizare a inimii și implicit a întregirii ființei prin activarea și dinamizarea inteligențelor specifice fiecărui creier al organismului și totodată am văzut foarte clar cum toate problemele omenirii își au originea în seismele emoțiilor întunecate și cum odată cu alchimizarea emoțiilor neajunsurile majore cu care se confrunt[ planeta  încep a se evapora. Există desigur un plan al vieții foarte bine camuflat în destinele oamenilor și alegerile lor.

Și avântându-mă într-un proces amplu de purificare al spectului emoțional distructiv, am lansat invitația de a participa la “ Aventura Întregirii – o abordare holistică a ființei umane”, a cărei primă etapă o reprezintă o perioadă de 3 luni și o lună pauză de Purificare emoțională, după care vor urma încă 2 sau 3 etape ce vizează deschiderea în etape distincte a inimii, activarea medullei oblongata și armonizarea deplină a tuturor creierelor organismului. La acest program poate participa oricine dorește să pășească pe drumul intregirii și al vieții pe frecvențe înalte conferită de ritmul armonic al unei inimi deschise. (Detalii aici http://tarabucuriei.ro/timpul-trandafirilor-deschiderea-inimii-si-purificarea-emotionala/)

Grupul Aventura Întregirii ce s-a format radiază de la zi la zi din ce în ce mai frumos și alchimia emoțională dă roade și lucrează în străfundurile ființei. Structurarea și lansarea acestui program holistic a avut un efect profund eliberator și dinamizator pentru mine fiindcă m-am eliberat de presiunea multor informații, mici “secrete” și experiențe care de ani de zile mă tot întreabă „Când ne vei integra într-o imagine de ansamblu și ne vei da drumu în lume?” “Când, când, când?”

Poarta sincronicităților s-a deschis și astfel prin “Aventura întregirii” am început o nouă etapă a vieții, sper cât mai înfloritoare, însă prin lansarea acestei intenții purificatoare și roditoare către oameni și Univers s-a creat loc pentru a iniția altceva ce mă rodea interior de multă vreme.

Și simt că viața ce m-a crescut până la vârsta ctitoririi specifice vârstei de 40 de ani cu a ei semnificație extrem de telurică și practică vrea să zidească prin mine și oamenii apropiați un edificiu relațional și social cu puternice implicații in-formaționale, educaționale, culturale și economice și pe care îl numesc Piatra Albă (Hermes Invictus).

Primii zori ai acestei zidiri îl reprezintă tocmai perioada actuală marcată de eclipse (cea de Lună din Leu de pe 1 februarie și cea de Soare din Vărsător din 15 februarie) și ea va culmina în toată splendoare ei în anul 2036 când vor fi iarăși eclipse pe axa Leu Vărsător ( 11 februarie eclipsă de lună în Leu, 23 iulie și 21 august eclipsă de Soare în Leu, 7 august eclipsă de Lună În Vărsător) și când Saturn va tranzita zodia Leului unde îl are natal minunata țară pe care o însuflețim cu toții și o numim România.

Personal perioada  2036-2037 când Nodul Nord și Saturn vor tranzita Leul mi se pare o perioadă când printr-o împuternicire socială conferită de radianța plexului solar și a centrului inimii (ele două sunt distincte și formează Inima Înălțată alături de timus) vom face un mare salt colectiv.

Alte două momente importante din crearea acestui edificiu îl reprezintă anii 2021-2022 când Saturn va tranzita Soarele României aflat în Vărsător și anii 2026-2027 când nodurile lunare vor trece iarăși prin axa Leu Vărsător, Nodul Nord fiind atunci în Vărsător. Curios e faptul că 2027 este anunțat de mai multe conștiințe avansate, drept un an de mare salt, informația fiind oferită și în Cheile Genelor în descrierea cheii 55.

Nu vreau a profeți nimic, doar că simțurile și mirosul intern deseori mi-au zis că în jurul anilor 2036-2037 se va împlini ceva grandios ce este pregătit prin tranformarea și evoluția conținută în fiecare clipă. Vom trăi și vom vedea și acestea fiind zice să ne întoarcem la Piatra Albă și grația prezentului.

Piatra Albă reprezintă în primul rând  o suită de cursuri și programe holistice și formative ce vor avea misiunea de a aduce sănătate, armonie și înflorire în viața multor oameni și de a stimula exprimarea creativității, inventivității și unicității participanților prin cadre și metode specifice.

Presupune realizarea unor proiecte pe termen lung, după parcurgerea perioadelor necesare de alchimizare și formare, ce vor participa la crearea unei civilizați ce coexistă în armonie cu natura și a cărei principal vector îl reprezintă stabilirea unor relații prospere, creative și armonioase între oameni.

În același timp Piatra Albă se va structura și va exista ca un ordin, o frăție ce va avea ca misiune principală acordarea treptată a actualelor structuri sociale la energia comuniunii și armoniei cosmice și  instruirea, protejarea și susținerea deplină a ultimilor valuri de copii (supranumiți copii curcubeu, diamant, copii stelari etc) pentru a-și exprima deplin darurile și harurile și împlini sacra misiune de a fi blânzii moștenitori (și administratori) ai Pământului.

Dacă ar fi să asociez Piatra Albă cu limbajul cheilor genelor, cheia 50 intitulată Ordine cosmică ar fi emblematică, cu trimiteri la cheia 45 Comuniune cosmică întru împlinirea sinarhiei conținută în cheia 44 intitulată relații karmice.

Piatra Albă are multe implicații și semnificații. Face trimitere  la piatra unghiulară biblică, dar mai ales la Hermes marele ctitor spiritual al acestor meleaguri, de la care străbunii dacilor au primit zestrea spirituală ce a asigurat continuitatea unui trai armonios până când tracii de sud au început să manifeste un evident caracter sângeros distrugând ultimile vestigii ale armoniei odată cu cucerirea lor. Este minunat menționată pe o medalie bătută cu ocazia înființării la Iași în 1778 a unei loji masonice de către trupele de ocupație rusească pe care este înscrisă menșiunea „Strămoșii au hărăzit Moldovei piatra albă“.

În deplin elogiu Zamolxian, despre Hermes ctitor spiritual al Daciei se știe doar în anumite grupuri izolate. Însă a venit vremea ca legimitatea și moștenirea lui să fie respectată și mesajele pline de înțelepciune să fie reîntoarse și  adaptate la prezent într-un mod cât mai practic și nonconceptual.

Hermes la care Piatra Albă face trimitere nu are legătură deloc cu clasica imagine impusă de greci și nici nu este un produs autohton, așa cum deseori daciștii exultă, considerându-l uneori și pe Iisus la modul cel mai amuzant drept o emanație spirituală și culturală a Daciei.

Hermes sau Thot Atlantul, piatra venită din cer, este numele celui prin care a fost coordonat transferul înțelepciunii și a unui nr de oameni din Atlantida către alte zone ale pământului odată cu prăbușirea anticei civilizații, Balcanii fiind una din zonele vizate alături de Egipt, America de Sud și altele.

Moștenirea lăsată de Hermes a fost respectată în zona Daciei până acum aproximativ 2100 de ani când structurile spirituale și de conducere au fost cucerite de tracii de jos și au început a fi folosite pentru controlul populației. În fața acestei coruperi a puterii, un număr mic de oamei au ales să se izoleze în sălbăticia și liniștea pădurilor Transilvaniei unde au „născut” energia Merlin, ce avea să asigure pe pământ european continuitatea ctitoriei lui Hermes. Se știe că la nivel ezoteric Hermes și Merlin sunt aspecte diferite ale aceleași energii ce au operat în timpuri diferite. Raziel este un alt nume înrudit, el venind din tradiția ebraică și firește toate trei au în comun alchimia, magia și înțelepciunea.

Însă Piatra Albă nu este deloc tributară trecutului, ci îl elogiază și mai degrabă își are raportările la energia Hermes/Merlin/Raziel nu prin ceea ce a fost în trecut, ci prin ceea ce va să fie și deja a început să se manifeste pe Pământ, fiindcă această energie intervine în evoluția unei planete când există riscul unei extincții în masă, adică a unei căderi sau când o întreagă civilizație se “înalță” pe frecvențe mai înalte și se adaptează la acestea; exact ceea ce începem noi timid să experimentăm.

Rostirea acestor nume fără o deplină contextualizare și adaptare la prezent nu are nici un sens . Personal mă văd într-un viitor apropiat utilizând cele mai sofisticate moduri de transmitere a informațiilor, Îmbrăcat cu haine ce își schimbă culoarea după voie sau stare interioară și locuind într-o casă plutitoare, ceea ce sugerează că adaptate la prezent darurile lui Hermes/Merlin/Raziel nu au nici o legătură cu peștera sau templu, ci mai degrabă cu evoluția , favorizată enorm de avântul știnței și al tehnologiei.

Referirile și mențiunile au fost suficiente și e timpul să ne întoarcem în dimensiunile concretului și prezentului.

Alchimia simplității și chimia extazului și a beatitudinii.”

Pe lângă abordarea holistică Aventura Întregirii, ce a precedat, anunțat și este conținută în “Piatra Albă” următorul pas îl reprezintă cursul/programul “Alchimia simplității și chimia extazului și a beatitudinii” prin care vom aborda fundamentele practice ale alchimiei și magiei în principal cu scopul

-de a învăța la modul cel mai simplu cum putem participa la însănătoșirea & armonizarea cât mai multor oameni, învățând în primul rând pentru noi înșine.

-și de a-i împuternici apoi prin oferirea accesului la o informație limpede și plină de acuratețe despre natura umană, natura planetei Pământ și natura cosmică și prin a-i stimula să-și exprime creativitatea, inventivitatea, unicitatea și autenticitatea fiecăruia, ce survine natural după procesul de alchimie emoțională.

a) Medicii actuali și, de asemenea, foarte mulți terapeuți ar fi ideal să aibă o formare adecvată în ceea ce privește abordarea și purificarea emoțională. Ea reprezintă baza oricărui proces de vindecare/însănătoșire fizică și psihică și din păcate și în lumea terapiilor alternative se lucrează foarte mult pe simptomele manifestate în prezent, existând desigur trimitere către cauzele subtile ale bolilor, dar nepunându-se accent pe o purificare emoțională eminamente necesară pentru a îndepărta cauza, mai exact pentru a vedea mecanismele subtile din spatele așa zisei boli.

Foarte multe din materialele ce tratează cauzele spirituale ale bolilor sunt deja învechite și tributare unei imagini arhaice despre filosofia bolilor. Însăși credința că faptele cuiva generează o boală anume, reprezintă o viziune extrem de egocentrică și limitativă. În momentul în care înțelegi că totul se datorează vieții poți vedea că “apariția” bolii poate avea diverse cauze: unele boli sunt lecțiile necesare oferite viitorului terapeut, altele reprezintă biletul de zbor către altă lume, unele au o puternică condiționare genetică, altele sunt un profund mister, însă cele mai multe boli sunt o expresie a suferinței planetare ce se exprimă și purifică prin oameni. Noi nu suntem deloc separați de planetă și ea se bucură prin noi, dar se și vindecă prin noi, iar stratul cel mai jos energetic pe care planeta vrea să-l purifice este stratul emoțiilor distructive și al suferinței cauzate de om regnurilor surori și face asta prin boli, mai ales cele apăsătoare și devastatoare. În unii oameni anumite boli cronice înfloresc din senin, existând anumite condiții ce le favorizează apariția, însă când se ivește purificarea prin boală, omul alchimizează mai mult decât propria stare emoțională distructivă; el transformă o parte din suferința neamului sau cea planetară și uneori intrarea prin portalul morții presupune și o eliberare foarte mare în folosul tuturor.

Uneori cancerul este o loterie. Apare la unii din senin. O parte din cei atinși de cancer sunt norocoși și boala tot din senin dispare, dar nu știm dacă ea nu este transferată altcuiva. O aparentă vindecare într-un om, fără o purificare deplină emoțională poate cauza o îmbolnăvire în altul.

Viața își are logica sa și uneori este greu să o înțelegem și doar încrederea deplină în ea ne poate oferi respirația relaxată a unei viziuni largi.

Când înțelegi că problemele emoționale personale se nasc din cele ale neamului, acestea din urmă fiind generate și susținute de tumultul emoțional arhaic al planetei, realizezi că boala nu poate să aparțină cuiva, ci este a noastră a tuturor, o moștenire ce am primit-o pentru a o transforma și a ne desăvârși prin lecțiile și darurile camuflate ale ei.

Revenind la vastul ocean de emoții distructive decris mai sus realizez că el poate fi diminuat și transformat în pietre prețioase prin curajul și luciditatea multora de a alege să treacă printr-un proces de alchimie emoțională și apoi de a-i sprijini pe alții să facă același lucru.

În acest mod un fond mare de suferință este pentru totdeauna transformat, adn-ul individual și implicit omenesc ridicat la o frecvență mai înaltă și boala nu este tratată doar superficial la nivel de simptom și eventual pasată la altcineva. Cerința planetei de a o susține în procesul de evoluție pe frecvențe mai înalte este împlinită onorant de cei ce au îndrăznit să se adâncească în lumea emoțiilor de joasă frecvență ce acum poate să transmită experiența cu încredere altora. Și iată unul dintre aspectele cel mai profunde ale multpomenitei împământări, ce are prea puțină legătură cu a merge desculț prin iarbă sau alte exerciții de a îți vizualiza rădăcini crescând până în interiorul pământului.

De aceea Alchimia simplității și chimia extazului și a beatitudinii se adresează în primul rând terapeuților care vor să se desăvârșească și celor care vor să pășească pe drumul terapiei și al medicinei holistice și sunt conștienți de cât de mult cântărește procesul de purificare emoțională în procesul de însănătoșire și armonizare.

b)În al doilea rând cursul/programul se adresează celor care vor cu adevărat să înțeleagă fundamentele practice și eterne ale alchimiei și magiei în contextul și limbajul socio cultural al prezentului și vor să acceadă la acea zonă de quintesență a ființei de unde radiază genialitatea, strălucirea, puritatea conferită de către Viață oamenilor.

Alchimia și magia presupun întoarcerea la simplitate ce nu are nici o legătură cu modestia și umilința, ci cu naturalul și strălucirea senină ce o implică. A fi simplu înseamnă a lăsa natura ta să iasă la iveală. Iar a-ți recunoaște propria natură este cu adevărat un demers alchimic și magic ce presupune curajul de a călători prin tenebrele lumilor interioare pentru a descoperi perlele și diamantele pe care viața le-a presărat (și le presară constant) în eternul început.

Suntem condiționați să plasăm stările de extaz și beatitudine undeva în sfera greu tangibilă a universului mistic sau al substanțelor modificatoare de conștință. Iar asta o facem fiindcă nu ne cunoaștem propria natură fiind condiționați de anumite credințe, stări emoționale și realități genetice.

Extazul este în realitate o stare firească în măsura în care corpul funcționează la parametri normali, însă această normalitate se pare că a reprezentat în istoria noastră mai degrabă factorul excepțional. Stările de extaz, beatitudine sunt susținute de organism și sunt produse ale lui în relație cu așa zisele corpuri subtile.  În spatele lor există o anumită chimie și o știință a stimulării, susținerii și determinării organismului să producă acele substanțe chimice ce fac posibilă instaurarea acestor experiențe.

Aici inevitabil ne întoarcem iar la simplitate. Fiindcă în momentul în care organismul începe să funcționeze la parametri normali prin accesarea și dinamizarea inteligențelor lui pătrundem iarăși în curgerea firii și a firescului și înțelegem că vechiul îndemn „Cunoaște-te pe tine însuți” nu are nici o legătură cu vreun sine abstract sau metafizic ci cu propria natură fizică și inteligența ce rezidă în ea.

Alchima și magia au mare legătură cu realitatea sugerată de noțiunea de inteligență, mai exact Inter Logos, acea capacitate de a surfa prin aspectele diferite ale LOGOSULui viu ce rezidă în etajele diferite ale organismului ce odată activate și cuprinse în trăire ne deschid către dimensiunile superioare ale LOGOS-ului cosmic și universal ce sunt conținute în interior și nu plasate în exterior. Nu întâmplător Hermes era tradus ca semnificație prin Logos.

Alchimia și magia încep la nivelul corpului, mai exact al emoțiilor cele mai dense. Aici se face ucenicia ce te duce pas cu pas către a te adânci misterele naturii proprii, a planetei pământ și a celei cosmice cu toată armonia și nemărginirea ei.

De ceva vreme mă adâncesc din ce în ce mai mult în a îmbrățișa non-sensul plin de farmec al existenței și ca o desfătare permisă de libertatea de a te juca, mi-am propus să explorez cât mai mult dimensiunile extazului prin scufundarea în chimia organismului și a lui curgere prin frecvențe și vibrații din ce în ce mai înalte și diafane. E și acesta un sens pe care îl putem oferi vieții, nu?

c)Există ritmic perioade când Spiritul Vieții și al planetei lansează invitații foarte evidente și zguduitoare către oameni întru lărgirea/expansiunea conștiinței. Prezența Nodurilor lunare pe axa Leu Vărsător este un marker sugestiv fiindcă ele vizează activarea centrului inimii. Desigur chemarea Vieții spre a fi onorată este eternă, însă anumite momente reprezintă anumite sincronicități aparte.

Apropiat zilelor noastre anii 1998-1999 au reprezentat o perioadă de timp cu o mare dinamică în vederea trezirii centrului Inimii format din triada plex solar, inimă & timus, ea având oglindă perioada 2008-2009.

Următoarea mare chemare a început în 2017 și se va amplifica în 2018. Începând cu anul trecut și continuând cu acest interval între eclipse un număr din ce în ce mai mare de oameni se vor trezi dintr-un somn profund și inevitabil că vor întreba încotro și cu ce se mânâncă viața.

Este foarte posibil să fie cel mai mare val de desmeticiri din istoria cunoscută, iar acest număr de oameni și alții care s-au activat în ultimii ani și încă orbecăie prin tot felul de neguri și experiențe au nevoie de o asistență și îndrumare foarte clară pentru a nu rătăci prin linii temporale obscure.

O parte dintre cei care au început procesul de transformare acum mult timp au fost nevoiți să treacă prin tot felul de experiențe, cursuri peste cursuri, nebuloase îndelungate de timp pentru a-și sedimenta trăirile și mirarea ajungerii în alte coordonate de timp și spațiu existențial. Și într-un final mulți dintre eu ai ajuns la simplitate și o profundă relație cu corpul fizic și natura planetei Pământ după ce au trecut prin atâtea labirintice hățișuri.

E firesc; acesta este rolul deschizătorilor de drumuri. Se avântă, dau cu capul de toate zidurile, distrug limite, blocaje și simplifică tot spre a fi de mare folos celor ce vin din urmă.

Alchimia simplității și chimia extazului alături de alte programe și cursuri ce vor urma au și rolul de a crea un nucleu de oameni răspândiți pe tot arealul țării care să-i asiste întru simplitate, claritate și pragmatism pe cei care se trezesc la etapa conștientizării naturii interioare și a miracolului vieții.

Vocea interioară mă impulsionează de ceva vreme să împărtășesc ceea ce am experimentat, învățat, primit și sintetizat și, dându-i curs, lansez invitația celor ce simt și rezonează de a participa împreună sincronizați într-o inima activă la tranziția civilizației actuale către frecvențele armoniei, la ctitorirea Pietrei Albe. Pornind de la alchimia emoțională, trecând prin magia împuternicirii și exprimării creativității, unicității și autenticității și întorcând elegant atât alchimia și magia în serviciul întregului și a jocului de fi simplu, curgător și plin de strălucire așa cum fiecare crâmpei de viața este.

O ultimă imagine merită a fi zugrăvită prin care îmi răspund parțial unei întrebări ce mă urmărește de ani și ani de zile și anume cum pot participa realmente la echilibrarea energiilor feminine, magnetice cu cele masculine, electrice și implicit la restaurarea grației femininului în lume? Desigur întrebarea depășește polaritatea femeie bărbat și vizează modul în care noi oamenii ne raportăm la viață.

Dincolo de ceremonia apei ce o susțin de ceva ani, știu prea bine că abia dacă am început să servesc vieții și principiilor feminine ale ei.

Lumea emoțiilor și sentimentelor este prin excelență una a magneticului, a femininului ce a fost extrem de reprimată și ignorată, exact cum femeile au fost marginalizate și uneori stigmatizate, mai ales când își asumau calitățile alchimice și magice.

Există o corespondență subtilă între suprimarea femininului, apele extrem de poluate ale pământului, pădurile tăiate și natura asaltată și ignorarea/necunoașterea emoțiilor reprimate.

Apele ființei se cristalizează odată cu o puternică purificare emoțională și genetică, iar calitatea acestor ape interioare cristaline se va reflecta și regăsi în curățenia apei râurilor, mărilor și oceanelor, în armonia ce se va reinstaura între oameni și natură și în modul în care femeiile vor străluci alături de bărbați, ambii reîntorși și renăscuți în paradisul numit Pământ.

În acest moment alchimia și magia își vor fi împlinit menirea de a servi viața și din acest moment separația încă existentă în distincția feminin și masculin va fi dispărut, iar femininul ni se va arăta a fi o componentă intrinsecă exprimării vieții prin a ei naturalețe și curgere ce de altfel sunt cuvintele poate cele mai potrivite pentru a defini ce este cu adevărat feminin.

În ce constă Alchimia simplității și chimia extazului și a beatitudinii?

– în primul și în primul rând un program holistic de purificare emoțională desfășurat pe un parcurs de 3-4 luni prin care vom învăța practic ce înseamnă alchimie emoțională și cum să lucrăm cu alți oameni (dietă strictă, exerciții fizice, regresii, pregătire teoretică, exerciții energetice etc);

– deprinderea artei de a canaliza energia sexuală către centrii superiori ce reprezintă fundamentul prin care se deprinde con-știința canalizării energiei la nivelul unor sisteme interconectate;

– inițierea în a canaliza prin respirație energia în organism și înspre și dinspre mediul înconjurător prin cele trei porți energetice majore ale corpului uman;

– conștientizarea fluxurilor energetice cosmice prin inițierea în astrologia intuitivă, vizuală și cheile genelor ce este de mare folos în a ne cunoaște natura proprie și în a lucra cu oamenii în vederea armonizării și activării potențialului latent din ei;

– arta de a comunica cu planeta Pământ prin atitudini, cunoștințe teoretice și practice: introducere în arta de contempla natura;  permacultura nonintervenției în mediul natural; introducere în arta de a comunica cu spiritul plantelor, al arborilor, al cristalelor; ceremonia apei și a vieții cristaline;

– introducere în fundamente teoretice ale alchimiei, magiei cu aplicare practică prin a lucra cu simbolurile prin intermediul unui meșteșug/talent artistic;

– acordarea la energiile specifice lui Hermes/Merlin/Raziel și moștenirile energetice lăsate de ei pe aceste meleaguri.

Cele de mai sus reprezintă liniile mari ale Alchimiei simplității, progamul curprinzând și alte inedite puncte conexe cu alchimia și magia practică. Cei deja familiarizați cu unele din cele prezentate mai sus, vor avea bucuria de a ne adânci mai profund în universul lor.

 Cât va dura cursul/programul.

„Alchimia simplității și chimia extazului” este eminamente un curs practic cu un firesc suport teoretic, formativ.

El va ține 4-6 luni de zile în funcție de ritmul fiecărui participant. Accentul principal se va pune pe lucrul individual și vor exista momente de întâlnire, anumite excursii și tabere când vom lucra în grup.

Perioada de 4-6 luni este perioada de introducere, familiarizare și fixare a limbajului de bază și mulți ani de aici încolo va exista o continuă adâncire în sintaxa și morfologia alchimiei și magiei.

El va porni imediat ce se va contura un minim grup de 4-7 persoane și va fi continuat de un alt curs/program numit „A trăi, crea și a comunica printr-o inimă însorită”.

Participarea financiară.

Ea reprezintă una din probele de foc ale devenirii alchimice. Năzuința și puterea de a prețui cele oferite de acest curs/program este indicat să fie profund arzătoare. Iar răs-plata pe măsură. Personal nu rezonez cu tarifele prestabilite și mizez mult pe donații. În cazul acestui curs/program participarea financiară va fi discutată cu fiecare în parte și desigur va consta în anumite donații eșalonate în funcție de realele posibilități ale fiecăruia.

Schimbarea liniilor de destin. Hermes Invictus

Multe sunt darurile ce vor curge prin susținerea acestui program și a altora conexe: însănătoșirea și armonizarea cât mai multor ființe umane; stimularea exprimării creativității, inventivității, unicității și autenticității în cât mai mulți oameni; crearea de centre holistice care să ofere accesul la o educație a respectului față de întreg (educație holistică); crearea de rețele de schimb și comunități care să implemeteze valorile și principiile economiei holistice; realizarea de platforme multimedia cu rol educativ și in-formativ și încă multe altele.

Însă cea mai mare realizare constă în posibilitatea schimbării multor linii ale de destinului nostru comun.

Dacă realizezi că pe baza dinamicii emoționale ți se conturează atitudinile în viață ce îți influențează comportamentul, acesta devenind treptat caracterul ce îți dictează destinul, poți să întrezărești rolul emoțiilor în viața noastră.

Da, destinele planetei în sensul de direcții de evoluție sunt strict legate de modul în care învățăm să privim, să înțelegem, să abordăm și să savurăm universul emoțiilor ce din această perspectivă reprezintă piatra unghiulară a existenței, iar alchimia și magia ni se arată în adevărata lor lumină.

Scriind aceste pagini, în perioada dintre eclipse am avut o revelație frumoasă. Mă întreb de ceva vreme care este natura secretă a secretosului Pluto care este pe drept cuvând asociat printre altele cu tumultul emoțional, dorințele, sexualitatea și subconștientul. Simțeam în adânc că el are o zonă extrem de necunoscută nouă și pe un fond de minimă înflorire a unei stări de extaz, am realizat că în mitologia greacă exista o puternică asociere între Hades (Pluton) și extaticul Dyonissos. Și am zis evrika. Wow. Perfect. Nu mai vorbesc despre magica sincronicitate venită dinspre activarea Soarelui în această perioadă a cheii 30 Dorință, Lejeritate, Beatitudine, ceea ce mi-a confirmat legătura strînsă între sublimarea dorinței (Pluton) și trăirea beatitudinii și extazului (Dyonissos)

După alchimizarea umbrelor naturii plutoniene,  răsare extazul dyonisiac ce este altă față a aceleeași monede. Odată cu purificarea spectrului emoțional de joasă frecvență răsar în ființă stările înalte ce au o chimie specifică iar în structura pământului încep să coboare frecvențe din ce în ce mai înalte instaurând treptat armonia cosmică.

Așa zisa trezire spirituală este trezirea dinaintea trezirii ce se realizează deplin odată cu dezmorțirea inteligenței specifice trupului uman ce la cei mai mulți oameni este înlănțuită de emoțiile întunecate ale subteranelor ființei.

Acestea fiind zise vă invit să ctitorim împreună Piatra Albă și să pășim pe calea “Alchimiei simplității și chimiei extazului și beatitudinii” sau să ne delectăm în „Aventura Întregirii” (vezi detalii despre Aventura Întregirii aici și aici)

Hermes Invictus.

Ps. Cei ce vor să participe la unul din cele două programe menționate mai sus mă pot contacta pe facebook sau pe pe adresa de mail petrea.ciortan@gmail.com.

De asemenea, cine este interesat să afle mai multe despre ctitorirea Pietrei Albe, mai ales dintr-o perspectivă pragmatică și are resurse disponibile pentru asta (timp, posibilități materiale) este invitat să mă contacteze cu dragă inimă.

(Visited 532 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.