Sprijină proiectele și acțiunile Țării Bucuriei din Apuseni, Roșia Montană

Noi cei ce susținem Țara Bucuriei am pornit pe drumul  respectului față de viață și natură ce reprezintă piatra de temelie în a crea pe Pământ mult visata societate definită prin armonie, abundență,  și te invităm să ne sprijini și să investești în acțiunile noastre prin donații, prin implicare fizică și participarea la evenimente.

Iar în schimbul donațiilor și participării îți vom oferi produse, acces la evenimente, găzduire în locașele noastre din Apuseni, ghidare pe munte și alte daruri.

Citește această scurtă prezentare și Hai să acționăm și să creăm împreună.

Viața este o poveste despre Iubirea ce ne cheamă pe toți mai devreme sau mai târziu să-i învățăm lecțiile și să acționăm apoi din respect față de viață și semeni.

Din septembrie 2015, un grup de oameni am hotărât să ne mutăm în munții Apuseni pentru a învăța mai profund ce înseamnă a respecta natura și pentru a pune bazele unui stil de viață caracterizat de dragoste față de natură și armonie între oameni.

Localitatea în care am ales să începem o nouă viață este Roșia Montană ce a devenit, datorită opoziției unor oameni remarcabili față de un proiect minier distructiv, capitala conștiinței ecologice și civice a României, punctul zero al iubirii de viață și uniunii oamenilor într-o viziune comună și activă.

Din 2015 până acum am învățat multe, ne-am împrietenit cu muntele și am demarat primele acțiuni din câteva proiecte pe termen lung, proiecte îngemănate ce zugrăvesc împreună o imagine holistică despre a trăi în ARMONIE cu natura.

Principalele proiecte pe care le-am inițiat sunt:

1. Aurul Verde al Apusenilor

Este un proiect cu o conotație foarte practică ce își propune să valorifice în scopuri terapeutice bogata floră spontană a Apusenilor. Proiectul presupune crearea unui centru de colectare și procesare a plantelor medicinale din flora spontană și crearea unui centru de studiu și aplicare a permaculturii și agriculturii organice.

El are puternice implicații în dezvoltarea Roșiei Montane și în general a satelor de munte, fiindcă prin dezvoltarea lui se poate demonstra practic că oamenii pot avea un trai prosper atât timp cât înțeleg și respectă natura.

Aurul Verde al Apusenilor are și o componentă artistică și creativă prin intenția de a dezvolta ateliere de artă tradițională (croitorie, sculptură, pictură, ceramică, pielărie etc) și una educativă prin a susține workshopuri și seminarii de educație ecologică și în spiritul protejării biodiversității unice a Munților Apuseni.

 

              2. Aurul Verde al Apusenilor este dublat de proiectul Hoinărind prin Paradis ce își propune să dezvolte un turism verde clădit în jurul biodiversității, un turism al frumuseții și purității naturii, un turism terapeutic și de armonizare energetică. Un turism deloc clasic, ci mai degrabă al simplității vieții, un turism al inimii ce vede, respectă și iubește.
În acest moment proiectul este în fază incipientă, el având consistență în momentele când organizăm anumite evenimente.

                3. Anul trecut am organizat prima ediție a festivalului SunShine (www.facebook.com/theCommUnionofallHearts) ce va avea loc anul acesta între 15 și 21 august.

SunShine este un spaţiu deschis şi o invitaţie adresată:

-iubitorilor de natură, organizaţiilor şi activiăţilor de mediu implicate în acţiuni ce gravitează în jurul protejării biodiversităţii ţi a mediului înconjurător;
-celor care iubesc Apusenii şi vor să se implice în dezvoltarea durabilă a acestei regiuni;
-căutătorilor spirituali şi celor care au o abordare holistică asupra vieţii, dornici de noi experienţe care să le lărgească conştiinţa;
-artiştilor şi meşterilor ce împodobesc şi infrumuseţează existenţa prin dăruirea şi creativitatea lor;
– iniţiatorilor de comunităţi autosustenabile şi celor care vor să păşească pe acest drum;
– iubitorilor satelor montane şi a tradiţiilor specifice lor.

 

Acțiunile și proiectele amintite mai sus sunt precursoarele și fundația construirii unui sat organic/ecologic caracterizat prin ARMONIE din toate punctele de vedere: de la modul în care este construită fiecare casă, folosită fiecare resursă, la modul în care oamenii interacționează între ei.

Proiectele au un profund caracter educativ și pragmatic și își propun să participe pe termen lung la dezvoltarea Roșiei Montane și a satelor și comunelor vecine. Ele își propun să demonstreze oamenilor muntelui și nouă tuturor că natura ne poate oferi infinită abundență, atât timp cât o respectăm și învățăm să folosim cu prețuire darurile ei.

Roșia Montană este poarta de intrare în Munții Apuseni, iar prin acțiunile pe care le desfășurăm pe o scară din ce în ce mai extinsă, cu sprijinul și participarea voastră vom reuși ca în câțiva ani să transformăm acest colț al Apusenilor într-un sanctuar al protejării naturii și biodiversității, al abundenței obținute prin respect față de natură, într-un templu al frumuseții și al bucuriei de a trăi.

Forma de organizare prin care desfășurăm acțiuni în acest moment este cea de ong ce poartă numele de The Shining Earth. Am avut colaborări cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu Primăria din Roșia Montană și multe din activități sunt în parteneriat cu ong-urile RYMA, Asociația Verde Viu și Pachamama România.

Donațiile pot fi făcute în contul Asociației The Shining Earth (CIF: 35687765):
în Ron RO73BTRLRONCRT0334339301
În Euro RO23BTRLEURCRT0334339301
În USD RO27BTRLUSDCRT0334339301

Vă mulțumim pentru sprijin și donații.

 

(Visited 161 times, 1 visits today)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.