SunShine – o Uniune a Inimilor Însorite

Soarele a strigat, muntele a zis DA, noi ne-am deschis inimile și cu bucurie te invităm între 15 și 21 august la SunShine. În Bucium și Roșia Montană. Să celebrăm împreună VIAȚA, să ne bucurăm și să dansăm în frecvențele înalte ale SOARELUI ai cărui copii suntem cu toții.
 
Ingredientele SunShine, pe românește Soare Răsare, sunt: dragoste față de natură, comuniune între oameni, creație, comunicare, cunoaștere, muzica electronică & acustică, artă, frumusețe, bucurie și armonie.
 
* Intră în tribul Soarelui. Vino la SunShine ♥
 
Fii un creator al întâlnirii prin simpla ta prezență. Hai alături de noi pentru a ne bucura de farmecul Apusenilor, pentru a împărtăși din frumusețea noastră cea eternă, pentru a zugrăvi cerul și pământul și spațiul din jurul nostru cu zâmbete, hohote de râs și chiote de fericire și pentru a crea astfel și trimite către întreaga existență valuri de bucurie, iubire, armonie.
 
Dincolo de multiplele daruri și oferte ale SunShine, „întâlnirea” are patru obiective clare:
 
*Uniunea cât mai multor forțe proactive iubitoare de natură, biodiversitate, pădure, armonie între și om natură (reflectată în tradiția acestui popor- vezi „Codru-i frate cu românu” și „Veșnicia s-a născut la sat”) pentru a face o HORĂ a solidarității în jurul Leagănului vieții reprezentată de Puritatea naturii.
Uniunea în care credem și pe care o invocăm este vitală în aceste momente când asaltul asupra naturii este mai devastator ca nicicând: păduri tăiate fără milă, ape otrăvite, specii amenințate cu dispariția, animale sălbatice omorâte fără discernământ. (Dacă urșii și linxii dispar, tot lanțul trofic se distruge, dacă albinile dispar, viața noastră așa cum o știm este deplin amenințată).
Practic
1.Vrem să creăm o rezervație naturală în Apuseni cu numele Leagănul Vieții ce va avea mai multe extensii, locații în cadrul cărora să clădim “sate” organice, ecologice deplin armonizate și integrate mediului. Aceste sate în miniatură vor administra arealele rezervației. Am identificat anumite zone pe care vrem să le cumpărăm în timp fulger.
2. Vrem să polarizăm/adunăm din întreaga țară/planetă sprijinul uman și resursele materiale/financiare necesare pentru a crea rezervația și satele organice.
3. De asemenea, vrem să transmitem printr-o campanie media foarte bine articulată un semnal clar întregii țări și o invitație de a proteja PĂDURILE și ariile virgine cumpărându-le, de a nu mai înstrăina pământurile celor care le batjocoresc și distrug armonia biodiversității implicit ecosistemul pentru câștiguri efemere. Chemarea există, așa că vă invităm să participați și să sprijiniți acest demers.
 
*Elaborarea unui plan de dezvoltare armonioasă a munților Apuseni și de colaborare între comunitățile existente și cele noi ce s-au creat pe munte în ultimii ani. Planul va fi elaborat imediat după încheierea SunShine și el va include și definitivarea și lansarea a 2 camanii de informare și strîngere de fonduri: “Din dragoste față de natură și semeni” și “Împreună protejăm pădurile și natura țării.”
Din dragoste față de natură și semeni însumează prezentarea a două proiecte pe termen lung începute anul trecut “Aurul Verde al Apusenilor”(natură & biodiversitate) și “Hoinărind prin Paradis” (turism).
 
* Crearea unui film documentar despre influențele extraordinare ale traiului în natură. Intenția este de a fi o creație a mai multor artiști. De aceea invităm cât mai mulți pasionați de video și natură să participe la crearea documentarului „Paradisul numit Natură”.
 
* Cele trei obiective de mai sus și invitația de a face o HORĂ a solidarității în jurul vieții creează contextul ideal pentru a CREA un “limbaj” comun, simplu, firesc și de bun simț în care să se regăsească toate grupurile diferite, distincte din această țară.
Există foarte multe grupuri care au obiective comune dar se exprimă diferit vorbind despre aceeași realitate ce implică bucuria de a trăi, dragoste față de natură, semeni și țară, altruism, raportarea la o forță cosmică pe care am numit-o Dumnezeu, Sursă, Principiu Unic, Energie Universală. Grupuri ce vorbesc despre necesitatea evoluției umanității către un sistem social al ARMONIEI pe care mulți unii îl denumesc SINARHIE, alții Sfatul Înțelepților, alții Meritocrație, alții Teocrație, alții Anarhie sau despre care unii mai mult sau mai puțin eronat își imaginează că ar “trebui” să fie democrația. Un limbaj care conține firescul fuziunii dintre TRADIȚIE și INOVARE și necesitatea armonizării depline a tehnologiei cu puritatea naturii.
Crearea unui limbaj comun reprezintă cel mai important demers în vederea Uniunii tuturor forțelor proactive și iubitoare de VIAȚĂ (cu tot ce împlică acest cuvânt ce ne înrudește pe toți) din această țară. Este momentul ZERO al consensului la nivel social ce înseamnă întoarcerea noastră în MATCĂ, în firesc.
În acest moment există foarte multă împrăștiere, dezbinare, lipsă de solidaritate ce se datorează în primul rând atenției direcționate pe diferențe și nu pe ceea ce ne unește, se datorează neîncrederii ]n forțele proprii și implicit în semeni și educației și limbajului în care am crescut ce ne face să credem că viziunea, valorile în care credem sunt mai presus decât a altor grupuri.
Noi, Inițiatorii acestei Uniuni și prietenii noștri am înțeles că doar ÎMPREUNĂ putem să împlinim cele mai altruiste și frumoase vise ale umanității, doar împreună putem să creăm o HORĂ a acțiunilor și proiectelor care să protejeze NATURA, izvorul de viață al nostru al tuturor.
 
SunShine nu e un festival, ci o invitație de a crea spații de libertate, creație și armonie între oameni și natură. Organizat de o comunitate, cu sprijinul altora, SunShine înseamnă expansiunea comunităților armonice în țara noastră.
 
Unde?
 
În zona Bucium, Roșia Montană, capitala conștiinței ecologice și civice a României, punctul zero al iubirii de viață și uniunii oamenilor într-o viziune comună și activă.
 
Când?
 
Porțile se deschid pe 15 august odată cu celebrarea solară a Fecioarei Maria și se închid pentru a deschide alt capitol la sfârșitul zilei de 21 august când va avea loc eclipsa de Soare din Leu. Cine intenționează este invitat să mai petreacă câteva zile pentru a elabora împreună un plan de dezvoltare durabilă și armonioasă a zonei Apusenilor.
 
Programul SunShine
 
La SunShine fi-vor pregătite 4 spații/scene distincte
 
„Leagănul Vieții” – zonă dedicată ecologiei, ecosofiei, biodiversității, proiectelor de mediu și noii tehnologii menite să se armonizeze cu natura:
> Workshop de Zidărie cu Cânepă cu Sebastian Lința &Școala Tennică de Arte Românești Tradiționale –
> Terapii Magnetice Gravitationale, Terapii Cuantice /Biofotonice, Energie alternatică, Atelier Cuantic cu Barbu Constantin & Plasma Romania
> Permacultura Ca Sursă De Venit În Mediul Rural cu Gabriel Diaconu & Permacultura Romania
> Economia Bazată pe Resurse – Metoda stiintifică cu Claudiu Iulian Barbu & Asociatia Verde-Viu
> Apa – Miracolul Vieții cu Petrea Ciortan
> Pădurea – Leagănul Vieții cu Iulian Claudiu Barbu, secondat de Petrea Ciortan
> Rolul Femeii și Femininului în armonizarea cu Natura
 
 
„Pasărea Măiastră” – o zonă dedicată atelierelor, seminariilor și workshopurilor ce vizează totalitatea corp, emoție, sentiment, rațiune, spirit ce definește ființa umană:
> Ateliere de folclor cu Elena Șulea
> Hatha Yoga cu Mirela Muntianu
> Cercul plantelor de leac cu Lucia Vicentiu
> Sound Healing cu Elena Sstrings
> Wuji Gong cu Mihai Alexandru
> Introducere in astrologie cu Cosmin Tomescu
> Explorare intuitiva cu Mirela & Constantin
> Calatorii samanice transdimensionale cu Flavia Cioceanu
> Introducere în Respirația Soarelui cu Petrea Ciortan
> Întoarcerea Acasă & Conectarea cu Trupul, Inima și Spiritul planetei cu petrea Ciortan
 
 
 
„Făt Frumos” – zonă de artă și muzică cu 2 scene, una pentru muzică acustică și una pentru muzică electro:
 
„Aurul Verde” – spațiu dedicat meșterilor, producătorilor, artizanilor, alchimiștilor plantelor:
> Arta de a lucra cuprul cu Mihai Hădărugă
> Arta de a zămisli bijuterii din lemn cu Manuela Marchiș
> Artă ceramică cu David Dan
> Ceramică arhetipală & ancestrală cu Geanina Luminita Vatamanu
> Zămislirea unei Cruci Solare cu Iulian Ipate
 
Programul este în continuă structurare și completare și va fi anunțat în detaliu Cei care vor să susțină workshopuri, concerte, prezentări în spațiile amintite mai sus sunt invitați să ne trimită un mesaj.
 
Cazare & găzduire
 
Există variantele:
1. La cort in campinguri special amenajate în perimetrul SunShine.
2. La pensiuni și case dedicate turismului rural din Bucium și Roșia Montană. Cei care vor dori să aleagă această variantă sunt rugați să ne contacteze pentru a le facilita legătura cu oamenii care oferă servicii de turism.
 
Intrare
 
Pentru a asigura fluiditatea și susținerea activităților SunShine este vital sprijinul financiar. Astfel accesul la cele 7 zile de activități se va face în schimbul unei donații sugerate de 200 de lei. Cine dorește să doneze o sumă mai mare este mai mult decât invitat să o facă, iar cine participă mai puține zile este rugat să doneze după cum îi sugerează inima & conștiința. Donațiile sunt în scop CARITABIL și strict pentru face posibil acest eveniment. Banii rămași după acoperirea cheltuielilor, dacă și dacă vor rămâne, vor fi investiți în proiectele Țării Bucuriei & The Shining Earth și ale partenerilor lor. Donațiile includ camparea cortului, accesul la cea mai cristalină apă și la duș. Iar ele fac posibilă existența SunShine.
 
Cei care își doresc din toată inima să participe la SunShine și nu au suma sugerată ca donație, pot participa ca voluntari și sprijini prin activități desfășurarea și curgerea evenimentelor. Este suficent să ne contacteze și să motiveze participarea la Sunshine.
 
Primim de asemenea donații în alimente: fructe, semințe, făină neagră sau de secară, legume, miere, zahăr brun, brânzeturi, vin etc.
 
De asemenea, pe toată perioada evenimentului donațiile pentru cei care susţin ateliere sunt mai mult decât binevenite. Ele oferă susţinerea deciziei de a împărtăşi din darurile lor şi de a se deplasa mereu către alte locaţii minunate unde să poată dărui din ceea ce sunt.
 
Mulțumim de susținere.
 
Accesul către SunShine va fi anunțat cu câteva zile înainte de începere.
 
SunShine este un spațiu deschis și o invitație adresată:
 
-iubitorilor de natură, organizațiilor de mediu ce gravitează în jurul protejării biodiversității și a mediului înconjurător;
– celor care iubesc zona Bucium – Roșia Montană și vor să se implice în dezvoltarea durabilă a acestor comune celebre;
– căutătorilor spirituali ce au o abordare holistică asupra vieții, ce sunt “dornici” de noi experiențe care să le lărgească conștiința și percepția realității sau au ferma intenție ca alături de alții să se implice activ în manifestarea Noului Pământ
– artiștilor și meșterilor ce împodobesc și infrumusețează existența prin dăruirea și creativitatea lor;
– iubitorilor de muzică si dans care au respect față de natură și semeni;
– ctitorilor de comunități autosustenabile/armonice și curajoșilor ce vor să pășească pe acest drum sau să se alăture unor comunități deja existente;
– iubitorilor satelor montane și tradițiilor specifice lor.
 
Let the SunShine in!
 
Și am mai vrea să menționăm că încurajăm echilibrul și armonia și descurajăm consumul de substanțe ilegale, carne și excesul de alcool. De asemenea, pentru a evita folosirea recipientelor de plastic vă invităm să veniți cu căni și farfurii pe care să le folosiți pentru băutură și hrană.
 
SunShine este un eveniment inițiat de Țara Bucuriei și The Shining Earth și realizat în colaborare cu Poporul Suveran, Asociația Verde Viu.
(Visited 317 times, 1 visits today)
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.