Timpul trandafirilor. Deschiderea inimii și purificarea emoțională.

Multe sunt prefacerile ce survin în viața unui om, însă schimbarea schimbărilor, marele salt cuantic survine când el intră în grația iubirii, când inima-i se deschide ca un trandafir etern înfloritor.

Din cupa iubirii gustăm deseori în viață, însă nașterea în constanța iubirii este un eveniment cutremurător sinonim cu un salt ontologic de la tot ceea ce am crezut despre noi oamenii la un alt mod de a fi, vibra, exista ce ne va face să ne schimbăm definitiv percepția despre condiția umană.

Multă vreme iubirea a fost mai degrabă apanajul misticilor și al poeților și bucuria teribilă a îndrăgostiților de a se privi prin ochii inimii ce a devenit simbolul acestui sentiment. Spre glorificarea lui se pare că zeii iubirii, nu au avut astâmpăr și de dragul omenirii au început să inspire anumiți oameni de știință să îndrăznească să privească mai atent spre coordonatele fizice ale zonei asociate cu iubirea.

Sintagma creierul inimii a devenit între timp celebră în anumite medii și corespondența dintre inimă și iubire nu a mai fost considerată doar o metaforă sau o exagerare. Relația dintre inimă și ceea ce se înțelege prin iubire încă este încă studiată spre înțelesuri mai profunde, cert fiind că inima nu numai că nu mai este văzută ca un organ, ci ca un creier care are atât proprietatea de a recepta și emite informație către mediu, dar și către creierul cranian. În fapt informația emisă de inimă este cu mult mai mare decât informația emisă de creier către inimă.

În același timp inima comunică și cu o altă zonă de inteligență a organismului pe care știința o denumește sistemul enteric nervos ce poartă și numele de creier emoțional. Diferite studii, generate mai ales de HeartMath Institute au arătat că informația specifică a anumitor emoții influențează ritmul inimii ce la rândul lui influențează întreg organismul în mai multe moduri: neorologic (prin sistemul nervos autonom), biochimic (prin hormoni) biofizic (prin presiune și valuri de sunet) și energetic (prin interacțiunea generată de câmpul electromagnetic).

Neuronii inimii au diferite funcții și informația că o parte din neuroni comunică cu mediul, o altă parte cu celelalte creiere ale organismului (și toate categoriile de neuroni între ei) ne reîntoarce în tematica tilului.

Deschiderea inimii este o imagine metaforică, desigur, mai exact putându-se vorbi de o activare a creierului inimii și o calibrare a lui la diferite frecvențe prin funcțiile neuronilor specifici.

Iar pentru a înțelege mai deplin legătura dintre inimă și iubire, e necesar un exercițiu atât de imaginație cât și de percepție care să ne permită să vedem că iubirea are mai multe chipuri, frecvențe, ea fiind o formă de energie informativă și creativă de realitate ce ni se dezvăluie în moduri diferite. O încercare de ilustrare a chipurilor iubirii o puteți găsi aici: https://tarabucuriei.ro/iubirea-drumurile-chipurile-si-verbele-ei-doua-nastere-intru-paradis/.

Despre deschiderea inimii și activarea ei se vorbește mult în comunitatea spirituală și asupra acestei realități uneori plutește o anumită confuzie. Există multe oferte și atestări în ceea ce privește inima trezită, iluminată, înălțată ce nu te conduc chiar către o inimă atât de înălțată. Ele își au rostul lor, în primul rând fiindcă generează la nivel colectiv un anumit nivel de conștientizare și asigură o minimă pregătire. Singurul risc este că poate determina o anumită confuzie în mulți oameni făcându-i să creadă că au inima foarte activată, ei nefiind decât la un umil început.

Multora dintre noi ni se întâmplă fenomenul de activare a unui aspect mai înalt și preț de câteva minte, ore sau zile putem trăi pentru prima dată sau de mai multe ori anumite experiențe similare inimii deschise pentru a experimenta ceea ce o să devenim. Și aceste evenimente ne pot crea realitatea că inima noastră este foarte activată. Și este adevărat. E activată, dar doar pe moment, ulterior fiind necesar să ne întoarcem la modul în care trăiam înainte ca să evoluăm cu toate aspectele ființei către ceea ce am experimentat.

A trăi cu inima deschisă, profund activată reprezintă o etapă de mare împlinire și înaltă evoluție în procesul de întregire.

Activarea inimii presupune parcurgerea mai multor etape distincte în evoluția noastră ca oameni chiar dacă ele se întrepătrund uneori.

a)Baza procesului și etapa cea mai provocatoare, cea mai frumoasă prin suișurile și coborâșurile ei și cea mai cutezantă prin năzuința cerută și înțelepciunea acumulată o reprezintă purificarea corpului emoțional de informațiile de frecvență asociate fricii: mânie, teamă, ură, tensiune, angoasă, disperare, durere oarbă, tristețe abisală etc…Procesul nu este deloc facil, realizabil prin exerciții mentale sau două trei workshopuri. Și în nici un caz nu e de sărit sau de neglijat.

Dimpotrivă, purificarea corpului emoțional reprezintă temelia în arhitectura inimii și a iubirii.

Pentru a surfa în lumea emoțiilor e obligatoriu să fii pregătit pentru că gestul înseamnă a coborî în subteranele ființei și a face alchimia posibilă. Ceea ce percepem în mod obiectiv a fi emoțiile apăsătoare și distructive în ceea ce ne privește este numai vârful aisbergului.

Alchimia emoțională e sinonimă cu coborârea simbolică în iad sau subterane sugerate de tradițiile spirituale, îmblânzirea fiarelor și scorpiilor din povești. Ea însăși ne forjează să învățăm să primim și să învățăm iubirea cea arzătoare și înălțătoare, fiindcă numai prin dispoziția noastră de a îmbrățișa cele mai adânci tenebre, putem să ne deschidem brațele către frecvența înaltă a iubirii și informației specifice ei. Intrăm aici într-un paradox ce experiența ți-l traduce surâzând.

În templele antice alchimia emoțională se realiza prin diferite teste ce durau chiar și decenii și reprezenta începutul umil al devenirii neofitului.

E drept, timpul s-a dilatat înspre zilele noastre, totul petrecându-se mult mai repede. Templele au fost înlocuite de cadre specifice lumii postmoderne. Însă purificarea emoțională nu și-a pierdut necesitatea în ceea ce privește activarea inimii.

Din fericire, printr-o înțelegere mai adecvată a corpului uman facilitată de știință, abordarea poate fi mult mai lină și eficientă prin acțiuni susținute ce nu necesită înfruntarea crocodililor sau probe ce atingea uneori limita imposibilului pentru ca limitele învățăcelului să fie spulberate.

În aerul ce ne inspiră aspectele raționale și intuitive ale ființei s-au conturat anumite viziuni largi și holistice ce zugrăvesc simplu și accesibil procesul de alchimizare al emoțiilor distructive ce ne sabotează existența din zări aparent inaccesibile ale subconștientului.

Pentru ca adâncirea constantă în frecvența iubirii să se realizeze și inima să fie cu adevărat deschisă spre o înflorie eternă, purificarea corpului emoțional este imperativ să fie realizată inteligent și eficient în așa fel încât inima să nu mai fie perturbată de informațiile turbulente trimise de creierul emoțional și astfel iubirea să poată coborî în noi.

b)A doua etapă din activarea inimii o reprezintă acordarea unui anumit set de neuroni cu frecvența inimii Pământului ce se face în termeni mai blânzi, dar după o anumită perioadă de timp, iar a treia etapă majoră o reprezintă acordarea inimii cu frecvența emisă de razele soarelui într-un ritm lent și eminamente printr-o pregătire din toate punctele de vedere adecvată.

c)Desigur urmează și o a patra etapă, ce încununează procesul de activare a inimii pentru actuala condiție a ființei umane, el fiind reprezentat de o deplină comunicare a inimii cu ceea ce este denumit în literatura spirituală a fi corpul buddhic sau christic, în realitate o dimensiune a conștiinței ce ne însuflețește și ce începe a fi înțeleasă și percepută în termeni mai umani: corp curcubeu sau de lumină, cu siguranță în viitorul apropiat făcându-se loc pentru termeni mai clari.

 

Pașii ce corespund punctelor b și c necesită o abordare ce poate fi subiectul unei cărți cu multe pagini. Desigur având ca intro bucuria de a plasa o detaliată descriere a procesului de alchimizare a corpului emoțional.

Viața mi-a oferit prilejul să îmi asum această joacă de a scrie amănunțit despre inteligența și creierele specifice organismului și relația lui cu corpurile subtile și multe alte realități descrise de universul spiritual.

Decizia și alegerea, a fost plănuită prin tot felul de evenimente cu depline conotații emoționale prin care am fost ajutat și condiționat să trec cu multe prăbușiri și înălțări, morți și renașteri pentru o documentare plină de acuratețe.

Premergătoare și susținătoare incursiunii mele în condiția de scrib conștiincios, o reprezintă decizia de a iniția un grup de acțiune practică și susținută ce are în vedere întregirea ființei umane prin activarea creierelor și inteligențelor specifice corpului ce ne acordează înfloritor la frecvențe mai înalte ale esenței/conștiinței universale/spiritului, altfel spus ne facilitează nașterea noastră ca oameni întregi poate într-un nou stadiu de evoluție ce se naște firesc din aparentul haos ce pare a guverna drama umană.

Numele inițiativei ce presupune o abordare holistică asupra ființei umane este Aventura Întregirii și incursiunea debutează firește cu procesul de purificare a corpului emoțional. Vă invit astfel, bucuros că noi perspective și abordări coboară prin noi să luați parte la această călătorie inițiatică a vremurilor noastre.

Prima etapă va ține trei luni de zile și va debuta odată cu eclipsa de Lună din Leu, dar oricine se poate alătura și după această dată.

 

Vom aborda capricornicește acest proces de alchimizare ce va conține printre altele:
– o dietă strictă bazată pe probiotice ce are puterea de regla sistemul nervos enteric/creierul emoțional;
– o regresie susținută către lumea copilăriei pentru a ne acorda deplin la inima copilului ce am fost și energia din spatele ei;
– armonizarea și pacificarea relațiilor cu părinții și neamul din care am răsărit;
– inițiere în universul uleiurilor esențiale și ale aromoterapiei și lucru practic cu uleiurile pentru purifcarea emoțională;
– o serie de exerciții fizice;
– ceremonia apei ce are rolul printre altele și de a alchimiza corpul emoțional;
– exericiții de respirație și dinamizare a centrilor ce corespund sistemului nervos enteric;
– sinteza dintre astrologie și cheile genelor ce ajută mult la identificarea și alchimizarea umbrelor personale și colective;
– care este atitudinea ideală raportat la suferință, tensiuni existențiale, blocaje emoționale, lumea umbrelor;
– parcurgerea unor materiale științifice care să ne ajute să înțelegem importanța sistemului nervos enteric și a relației lui cu creierul inimii și creierul cranian, subconștientul individual și colectiv;
– și încă multe, multe altele.

Dacă vă surâde și credeți că puteți să pășiți drumul auto-disciplinei, dăruirii, consecvenței și năzuinței, sunteți în momentul perfect al existenței și sincron cu această incursiune spre grația iubirii și clipa portal când inima se deschide ca un trandafir etern înfloritor. Așadar, contactați-mă și veniți să ne bucurăm împreună Aventura Întregirii.

Inimă însorită nouă tuturor.

 

Ps. Adresa de mail la care pot fi contactat este petrea.ciortan@gmail.com

(Visited 968 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.