Trezirea în Iubire

Evoluția spirituală se presupune a fi unul din cele mai nobile drumuri pe care ființa umană le poate parcurge. Darurile ce apar pe drum sunt imense.

În cercurile spirituale există un termen consacrat ce desemnează o nouă etapă în viața celui ce a pornit pe acest drum al cucerii cerului (interior): Trezire spirituală. Iar foarte mulți oameni aflați pe  spirituală se consideră treziți. Există deja o categorie a oamenilor treziți. Un grup din ce în ce mai mare, ceea ce nu poate să fie decât îmbucurător.

Dar ce înseamnă a fi trezit?

Înseamnă să ai incredere în tine și să nu mai crezi că există factori exteriori care îți determină cursul vieții? Că ești creatorul propriei realități? Da, înseamnă și asta, da nu asta înseamnă a fi trezit.

Înseamnă să realizezi că trupul și dimensiunea aceasta sunt doar o mică parte din vastitatea realității? Că ești o ființă multidimensională? Da, înseamnă și asta, da nu asta înseamnă a fi trezit.

Înseamnă să realizezi că nu ești femeie sau bărbat (ieșind din capcana dualității), ci spirit ce îmbracă diferite forme de expresie? Înseamnă și asta, dar nu asta înseamnă a fi trezit.

Să înțelegi că ești curgere, că ești conectat cu sursa, că ești etern, infinit, că ești iubire și compasiune.

Să știi astrologie, metafizică, să știi despre extratereștri, să practici reiki, să fii vindecător?

Să nu te identifici cu atribute, gânduri, emoții, sentimente?

Să îți realizezi corpul de lumină?

Da toate acestea le presupun trezirea, dar nu ele nu înseamnă a fi trezit. Sunt simptome ale trezirii. Aspecte ale ei.

Dar să ne întoarcem la întrebările de mai sus pentru a putea cumva să ajungem către ce ar însemna cu adevărat trezirea (spirituală).

Perspectivele menționate sunt foarte des întâlnite în lumea spirituală. Toate sunt prezentate ca sinonime cu ideea de a ieși din matrice, a ieși din adormire, a fi treaz.

Însă o simplă observație, extrem de banală te poate face să realizezi că toate acestea ce împreună sunt extreme de valoroase, toate sunt abordări dintr-o perspectivă individualistă.

În toate abordările individul este în centru și este firesc așa fiindcă până la un punct evoluția este individuală. Dar dintr-un anumit moment al ființei evoluția încetează să mai fie individuală. Și acel moment este momentul când ființa începe să se trezească cu adevărat și realizează că tot ceea ce a fost până în acel moment a fost doar o pregătire.

Iar clipa de grație este când centrul Inimii se deschide/se trezește și realmente flux energetic începe să curgă puternic prin acest centru al centrilor. “Polii” ființei se inversează, totul se dă peste cap întorcându-se în normal, iar această clipă fericită este sinonimă cu a fi în sfârșit conștient de esența ta prin a o SIMȚI și TRĂI și nu prin speculații teoretice, sinonimă cu a redeveni deplin conectat cu sursa a tot și a toate față de care niciodată nu ai fost total deconectat.

Totul se schimbă prin această binecuvântare a ființei, fiindcă întreaga ființă începe să se trezească și abia ce urmează din acest moment poate fi considerat TREZIRE.

Ceea ce începe să se întâmple în primă fază este o recalibrare a organismului din toate punctele de vedere deoarece un nou flux puternic de energie începe să circule prin toate canalele și meridianele energetice. Creierul redevine aliatul și mereu în serviciul inimii. Alte zone de inteligență din organsm sunt activate, glandele încep să funcționeze la parametri oprimi, la fel și organele.

Informația celulară se schimbă radical fiindcă prin sângele ce este pompat de inimă începe să curgă o altă informație, mult mai subtilă și diafană generată de fluxul de energie puternic ce curge prin centrul inimii

Claritatea în decizii, gândire, acțiune crește considerabil. Stările de fericire, beatitudine, extaz de asemenea. Conexiunea cu adevărul personal devine o stare perpetuă. Credința este înlocuită cu siguranța de sine. A fi devine a radia.

Și alte multe mici și mai mari minuni încep să se întâmple. Dar nu asta este esențial, iar cele prezentate mai sus sunt tot dintr-o perspectivă indidualistă.

Ceea ce se întâmplă cu adevărat remarcabil și ceea ce reprezintă cu adevărat o TREZIRE dintr-un lung somn este faptul că prin deschiderea inimii și conectarea cu esența, individul ajunge în locul de intersecție cu semenii și cu toate formele de viață. În acel moment el devine cu adevărat o ființa socială, deschisă, activă.

Schimbarea este radicală și odată cu trezirea inimii fiecare om este cuprins de o „neliniște” altruistă. Viața capată cu totul și cu totul altă curgere și singura valoare de nestrămutat, singurul sens aflat la orizont se arată a fi dăruirea față de semeni și viață.

Până în momentul acestei treziri iubirea avea alte conotații.  Omul se raporta la ea mai degrabă ca un magnet. Prin latura lui feminin-magnetică se deschidea și o atrăgea în viață pentru a se desăvârși în procesul de re-„naștere”

În momentul în care iubirea se împlinește în ființă, ea vrea să se dăruiască clipă de clipă fiindcă aceasta este logica iubirii. A curge mereu, a naște realități și infinite noi frecvențe și tonuri toate acordate la ea. A acționa clipă de clipă.

Realitatea este privită cu alți ochi iar cel cuprins de iubire nu numai că vrea să înfrumusețeze lumea, dar nimic nu îl oprește. El iubește desăvârșit natura cu toate formele ei de viață și înțelege cum să se poarte față de ea. Își sprijină semenii și se dăruiește lor și nevoilor lor prin toate posibilitățile ce îi sunt la îndemână. Participă desăvârșit la materializarea celor mai nebunești și altruiste vise.

Viața lui nu mai este o viață personală, iar prin individualizarea sa își creează cele mai puternice rădăcini pentru ca IUBIREA să curgă prin el cât mai puternic.

Marele spirite ce au schimbat pentru totdeauna destinele omenirii au fost oameni care s-au dăruit clipă de clipă printr-o acțiune VIE născută din inima IUBIRII.

Aceasta este TREZIREA spirituală. RENAȘTEREA. A DOUA VENIRE. Iar ea se realizează prin Iubirea ce se întregește în OM prin acțiune. Și sunt foarte mulți oameni care au ajuns aici fără să știe că sunt pe un drum spiritual.

Aici duce drumul spiritual pentru ca o nouă Viață să înceapă.

….

Ce se poate face ca Inima să se deschidă într-un timp cât mai scurt va fi subiectul unui alt articol.

(Visited 160 times, 1 visits today)
Petrea

Sunt un fiu al vieții ce povesteșe cu încântare din drumețiile sale de zi cu zi prin Țara Bucuriei și mărturisește despre frumusețea ce o vede și trăiește în jur. Te invit și pe tine să împărtășești și tu pe acest site crâmpeie de frumusețe, din comorile ce le descoperi, din experiența și darurile tale. Inimi însorite nouă tuturor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.